Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’da Yürüyecek Fotoğrafı Yapay Zeka Söylesin

Instagram’da Yürüyecek Fotoğrafı Yapay Zeka Söylesin

Türkiye'de geliştirilen Ask Lisa, makine öğrenmeyle Instagram'da en çok beğenilecek fotoğrafı seçiyor.

Instagram, günümüzün popüler mecraları arasında belki de etki gücü en yüksek olanı. Influencer’lar dünyasında da aynı durum geçerli. Instagram’da binlerce takipçiyle bağ kurmak ve etkileşime girmek, Twitter’daki yüz binlerce takipçinin gücününden daha kuvvetli. Böylesine bir dünyada yaşarken de Instagram’daki her hamlemiz de ince elenip sık dokunmuş olmalı. Daha fazla beğeni, daha fazla kişiye ulaşmak ve daha fazla etki günümüzün kilit metriklerinden. Tarık Demir, Orkan Yılmaz ve N. Kemal Üre tarafından geliştirilen Ask Lisa tam bu noktada hayatınıza girerek Instagram yaşantınızı sizin için kolaylaştırmayı hedefliyor.

Seçenekleri sunun, Lisa seçsin

Makine öğrenme algoritmasına sahip olan Ask Lisa, kendisine sunulan farklı fotoğrafları inceliyor ve en fazla beğenilme ihtimali olan fotoğrafı seçiyor. Ardından bunu gerekçeleriyle açıklıyor ve yönlendirmeler yapıyor. Bir de üzerine olası etiketler de öneriyor ki gönderinin erişimi iyice yükselsin. Fotoğraf derecelendirme veya analiz etme alanında farklı alternatifler bulunsa da Ask Lisa, tutarlı ve anlaşılabilir analizler yapıyor.

Küresel pazarda hizmet veren Ask Lisa, yapay zekasıyla fotoğrafları analiz ettikçe kendini geliştiriyor ve iyileşiyor. Fotoğrafları karşılaştırmak ve analiz etme süreci ise oldukça basit bir arayüzle gerçekleşiyor. Öngörülebilecek bir handikapı ise Instagram hesabınızın estetik dili ana akımın dışında ise Lisa ile anlaşmakta güçlük yaşayabilirsiniz. Kolaj, glitch, piksel dizme gibi farklı estetik güdülerle hesabınızı yönetiyorsanız gülümseme, pozitif görünme, portrenin görünmesi gibi genel geçer önerileri sizi teğet geçebilir. Fakat temel basamaklarda Ask Lisa faydalı tavsiyeler veriyor.

Ask Lisa şu anda iPhone için bulunuyor. Android versiyonu içinse çalışmalar devam ediyor. Ask Lisa, geliştirilme sürecine devam ediyor. Şubat ayı içerisinde Android uygulamasıyla birlikte yeni arayüz ve algoritmanın da yayınlanması planlanıyor. iOS versiyonunu buradan indirebilir, internet sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: AskLisa