Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Artırılmış Gerçeklikle Pasaportunuz Bir Uçuş Pistine Dönüşüyor

Artırılmış Gerçeklikle Pasaportunuz Bir Uçuş Pistine Dönüşüyor

Artırılmış gerçeklik platformu Blippar İngiliz pasaportuna telefonunuzu tuttuğunuzda uçuş sırasındaki eğlencenizi garantiye alıyor.

Artırılmış Gerçeklik platformu Blippar’ın bugüne kadar artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak markalara yarattığı projeleri detaylı incelemiş ve CEO’suyla röportaj yapma şansı elde etmiştik. Haber burada.

Blippar bu sefer de çocuklar uçuş sırasında sıkılmak yerine eğlensinler diye pasaportu bir mecra olarak kullanıyor (yetişkinlerin daha çok kurcalayacağına eminim.) İngiltere pasaportunun üzerine Blippar uygulamasını tuttup blipplediğinizde -hatırlarsınız, tweetlemek gibi- pasaport gerçek dünyaya doğru geliyor ve 3 boyutlu şekilde ekranınızdan bir uçağın kalkışa başladığını görüyorsunuz.

Uygulama içinde tatil temalı oyunları satın almak ya da farklı dillerde en çok kullanılan kalıpları görmek mümkün. İndiğinizde uçaktan, rahat edersiniz.
Saatler süren uçak yolculuğunu zaten elinizde olan iki şeyle daha eğlenceli bir hale getirmek iyi fikir. Yalnızca telefon ve pasaport. Belki de Blippar’ın bir havayolu şirketiyle çalışacağının belirtisidir kimbilir.