Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arama Kurtarma ve Afet Terimleri İçin Çok Dilli Sözlük

Arama Kurtarma ve Afet Terimleri İçin Çok Dilli Sözlük

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, arama kurtarma ve afet terimlerini bir araya toplayan çok dilli bir sözlük çalışması başlattı.

Google’da Language Manager olarak görev alan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Hüseyin Mergan, afet bölgesinde sahada çalışan arama kurtarma ekiplerine yönelik çok dilli bir sözlük hazırladıklarını duyurdu. Arama kurtarma ve afet terimlerini bir araya getiren çok dilli sözlük gönüllülerin katkılarıyla geliştiriliyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin desteğiyle 14 dilde hazırlanan sözlükte, arama kurtarma ve afetle ilgili terimlerin İngilizce ifadelerinin diğer dillerdeki karşılıklarına yer veriliyor. Terimler 7 dilde tamamen yerelleştirilirken, geriye kalan 7 dile yönelik çeviri çalışmaları gönüllülerin desteğiyle devam ediyor. Hali hazırda Çince, Korece, Japonca, Yunanca ve İbranice dillerinde desteğe ihtiyaç bulunuyor.

Afet bölgesinde sahada çalışan arama kurtarma ekiplerine destek veren tercümanlar, konsolosluk tercümanları ve ihtiyaç duyan herkes için hazırlanan çok dilli sözlüğe bu link üzerinden erişebilir; projeye katkı sağlamak isterseniz, excel dosyasının başında yer alan “Form to volunteer” ifadesine tıklayarak formu doldurabilir ya da proje sorumlusu Betül Mulbay ile iletişime geçebilirsiniz.

Görseller: Pixabay, LinkedIn