Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
AquaSonic: Su Altında Müzik

AquaSonic: Su Altında Müzik

Danimarkalı müzik grubu Between The Music’in su altında gerçekleştirdiği sıra dışı müzik performansı.

Dünyadaki artistik ve kültürel gelişim için bir katalizör vazifesi gören, bu alanlardaki tecrübesini ve uzmanlığını başarması zor görünen ilginç fikirleri hayata geçirmek için kullanan New York merkezli FuturePerfect Productions, (FuturePerfect Görsel-İşitsel Yapımlar), Danimarkalı müzik topluluğu Between The Music’e daha önce bu alanda denenmemiş bir proje için 2013 yılında destek vermeye başladı.

AquaSonic ismini taşıyan proje, şimdiye kadar yapılan en iddialı ve disiplinlerarası müzik projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Görsel ve işitsel performansı üst seviyelere taşıyan bu eşsiz proje, Between The Music üyeleri; Laila Skovmand, Robert Karlsson, Morten Poulsen, Dea Maria Kjeldsen, Nanna Bech’in yer aldığı dünyanın ilk su altı müzik performansını içeriyor.

Proje için Toronto Üniversitesi ile birlikte özel olarak tasarlanan su altı orgu, perküsyon, elektromanyetik arp gibi müzik enstrümanları geliştirilmiş.

Alışılmışın dışındaki müzik ziyafeti sırasında 5 müzisyen ve su altında şarkı söyleyebilmek için özel bir teknik geliştiren 1 solist; klostrofobik etki yaratan, ağızına kadar dolu, her biri için ayrı olarak hazırlanan su tanklarında performans sergiliyor.

Geriyeyse akıllardan çıkmayan melodiler ve tınılar eşliğinde yaratılan sıra dışı bir müzik performansı kalıyor. Bu eşsiz konseri dinleme ve izleme fırsatı elde eden seyirciler gerçekten olağanüstü bir deneyim yaşıyor ve bu performans onlara organik, estetik ve tamamen orijinal bir dünyanın kapılarını açıyor.

Operadagen Müzik Festivali 2016 kapsamında, 27-29 Mayıs’ta AquaSonic turnesi dahilinde bir konser verecek olan Between The Music, tüm dünyaya bu etkinlik ile açılmayı planlıyor.

Görsel: Vimeo