Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Kodlama Eğitimi Everyone Can Code Türkiye’de

Apple’ın Kodlama Eğitimi Everyone Can Code Türkiye’de

Everyone Can Code, Swift kodlama diliyle çalışmayı öğrenmek isteyenler için herkes kodlayabilsin diye Apple tarafından geliştirildi.

Apple tarafından geliştirilen Everyone Can Code; teknolojinin dilini yani kodlamayı herkesin öğrenebilmesi için hayata geçirilen bir eğitim programı. Herkesin kodlamayı öğrenmesine, uygulamasına ve öğretmesine zemin yaratan program Türkiye’deki okulların müfredatında da yer almaya başladı. Öğrenciler, bu eğitim programı sayesinde, hem yazılım öğreniyor hem de geleceğin dünyasına hazırlanırken problem çözme, uygulama geliştirme ve girişimcilik konularında beceriler ediniyor. Ayrıca kodlamayı öğrenmek öğrencilere, problem çözme ve birlikte yaratıcı yollarla çalışma konusunda farklı yetkinlikler kazandırmaya yardımcı oluyor.

Eğitim kurumları tarafından benimsenen ve bir öğretim yılına yayılarak uygulanan Everyone Can Code, Apple mühendisleri ve eğitmenleri tarafından her düzeyden öğrenciye kod yazma, uygulama tasarlama eğitimi vermek amacıyla tasarlandı.

Kodlama günümüzün en önemli yeteneklerinden biri

Okulların, Apple’ın Swift İle Uygulama Geliştirme ders programının benimsemesi, öğrenciler için farklı bir yetkinlik kazandırmanın yanı sıra, kariyerlerini inşa ederken önlerinde farklı bir seçenek oluşmasını sağlıyor. Bu yüzden Everyone Can Code, yalnızca bir eğitim programı olmaktan sıyrılarak, öğrencilerin hayatına büyük oranda katkıda bulunuyor. Apple’ın bu programını benimseyerek Swift ile eğitim veren okullar ise; Hisar Okulları, IELEV Okulları, Saint Joseph Lisesi, ENKA Adapazarı ve İstanbul Okulları, Amerikan Robert Koleji, Bahçeşehir Okulları, SEV İlköğretim Kurumları; Üsküdar Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve SEV Amerikan Koleji.

Peki Swift nedir?

Apple’ın geliştiricilere yeni nesil modern yazılımlar oluşturmak için gereken özgürlüğü ve özellikleri sağlayan güçlü ve kullanıcı dostu bir programlama dili. Hatta Airbnb ve TripAdvisor gibi popüler iki uygulama da Swift ile oluşturuldu. Apple tarafından iOS ve macOS platformlarına, iOS ve Mac uygulamaları geliştirmek için oluşturulan bu dil, 2 Haziran 2014 yılında Apple tarafından düzenenlenen WWDC konferansında duyuruldu.

Görsel: Apple