Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’dan İçinizdeki Sanatçıyı Ortaya Çıkaracak Atölyeler​

Apple’dan İçinizdeki Sanatçıyı Ortaya Çıkaracak Atölyeler​

Apple’ın “Yeni Başlangıçlar Yapın” kampanyası kapsamında Apple Store’larda başlayan ilham veren atölyeleri devam ediyor.

Apple, “Yeni Başlangıçlar Yapın” kampanyası ile dünyanın farklı bölgelerinden 11 sanatçının iPhone, iPad ve Mac gibi Apple ürünleriyle birlikte çeşitli uygulamalar kullanarak ortaya çıkardıkları eserlerini sergileyerek hepimize “bunu iPad’inle sen de yapabilirsin” diyerek yüreklendirmiş ve ilham veren resimlerle dolu galeriyi internet sitesinde ve Apple Store’lardaki mağaza içi galerilerde sergilemişti.

Kampanya kapsamında Apple Store Zorlu Center ve Akasya AVM’deki mağazalarında başlatılan atölyelerde eğitmenler, kullanıcılara kendi iPad, iPhone ya da Mac’leri ile neler yapabileceklerini gösteriyor ve en iyi şekilde kullanabilmeleri için temel bilgiler veriyor. Ücretsiz atölyeler, iPhone ile çektiğiniz fotoğrafları, iPad’inizle yaptığınız deneme resimleri çok daha profesyonel seviyeye taşıyabilir, hatta belki içinizde uyuklayan sanatçıyla tanışmanıza vesile olabilir.

Geçtiğimiz hafta, şu internet sitesinden “iPad’le Eskiz, Çizim ve Boyama”, “iPhone’la Daha Sanatsal Fotoğraflar” gibi eğitici atölyeler içinden “iPhone Videografi” atölyesini seçerek, ben de kaydımı yaptırdım ve Apple Store Zorlu Center’ın yolunu tuttum. Elimde telefonumla atölyeye giderken acaba benim gibi akıllı telefonunu fotoğraf çekmek için sıklıkla kullanan birinin fotoğraf-video çekme özellikleriyle ilgili bilmediği neler olabilir diye de meraklanmadım değil. Fakat daha atölyenin ilk dakikalarında gördüm ki bihaber olduğum neler varmış neler. Uzun pozlama, hızlı çekim gibi özelliklerin yanında telefonlara eklenen makro lens gibi aksesuarlarla da tanıştım ve telefonun video çekim özelliklerini bir bir denedim.

Makro lensle gözümün içini ne kadar yakından çekebilirim isimli çalışmam.

iPad'le Eskiz, Çizim ve Boyama atölyesinde içimden sanatçı fırladı!

A post shared by Yalçın Pembecioğlu (@settar) on


Atölyelerde, en yeni modellerin özellikleri üzerinden gidildiği için ne kadar güncel bir cihazınız var ise o kadar çok şey öğrenebilirsiniz. iPad’le eskiz, çizim, boyama tekniklerini denemek için gerekli olan kalemi -şayet sizin yoksa- çalışma sırasında kullanmak için temin edebilirsiniz.

Açılan atölyeleri, yer, gün ve saatleri öğrenmek için şurayı ve şurayı ziyaret edebilirsiniz. Apple kimlik ve şifre bilgilerinizle giriş yapıp, mağaza seçip, katılmak istediğiniz atölyeye kayıt yaptırmanız yeterli.

Görsel; Apple, Bigumigu