Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple 23 Nisan’a Özel Doğayı Çocukların Objektifinden Gösteriyor

Apple 23 Nisan’a Özel Doğayı Çocukların Objektifinden Gösteriyor

Apple, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı projede iPhone XR ve XS telefonlarını çocuklara teslim ediyor.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm çocuklara adanmış ilk ve tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 99. kez kutlamaya hazırlanırken, Apple önceki senelerde olduğu gibi çocuklar tarafından çekilen video ve fotoğraflar yayınladı. 2016 senesindeki projede çekilen çocuk portreleri açık hava ve basılı reklam kampanyalarında paylaşılmıştı. 2017 senesinde ise çocukların çekmiş olduğu fotoğraflar İstanbul’da açık hava reklamı olarak kullanılırken özel gün için bir de müzik listesi hazırlanmıştı.

Apple tarafından yürütülen Earth By Kids projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden seçilen çocuklar iPhone XR ve XS modelleri ile kısa videolar çekti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çekilen fotoğraflar iPhone kameralarının performansını göstermenin yanı sıra Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bu özel günü kutluyor ve çocukların hayal dünyasına katkı sağlıyor.

Koleksiyonda 5 video ve pek çok fotoğraf var

Yaşları 8 ila 13 arasında değişen çocuklar iPhone kameraları ile yüksek kaliteli görüntüler elde ederken, çektikleri videolar ile yaratıcılıklarını gösterdi. Beril (9), Eren (11), Ayla (9), Ekin (10) ve Zehra’nın (13) hızlı ve yavaş çekim modları kullanarak çektiği videolar Apple tarafından seçildi. Gerçekleştirilen proje sayesinde çocukların hayal güçleri canlanıyor, onların doğaya nasıl baktıkları ve neler hissettikleri deneyimlenmiş oluyor. Proje kapsamında Apple, Youtube sayfası üzerinden videolar paylaşılırken, çocukların çekmiş olduğu fotoğraflar ve çocukların fotoğraf çekim anına dair yaptığı kısa yorumlar internet sitesinden yayınlandı. fotoğraflar aynı zamanda açık hava kampanyası olarak kullanılıyor.

Ekin: Bu kayalarda kim yaşıyor? Bu kayalarda periler yaşıyor, ben de onları yakalamak için hızlı çekim yaptım ama galiba uyuyorlardı.

Zehra: Ağaçlar ne kadar yaşlanabilir? Benim bu çektiğim ağaç 500 yaşındaymış. Zaten gövdesi de çok buruşmuş, tıpkı anneannemin elleri gibi.

Beril: Keçiler gerçekten inatçı mı? Bence çok inatçılar, çünkü kaç kere kameraya bak dedim hiç bakmadılar, 10 kere falan söyledim.

Eren: “Atlar neden beraber koşuyorlar? Belki hep birlikte poz verecekler, belki onlar da seviyor fotoğraf çekinmeyi.”

Ayla: Doğanların gözleri neden bu kadar iyi görür? Avını daha kolay yakalamaları için gözleri iyi görür, kötü görürse zaten gözlük takmamız gerekir.

Görsel: Youtube