Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Antimimar” Kentleri Çirkin Yapılardan Kurtarıyor

“Antimimar” Kentleri Çirkin Yapılardan Kurtarıyor

Mimar ve illüstratör Hakan Keleş "Antimimar" isimli animasyon serisinde, kentlerden çirkin yapıları söküp atıyor.

Kentlerin silüetini bozan çirkin yapılar hepimizde rahatsızlık yaratıyor. Bu yapıların bir mimarın gözlerini ve ruhunu nasıl kanattığını düşünün bir de! Öyle görünüyor ki Mimar ve illüstratör Hakan Keleş, bu durumu kendisine ilham veren ve üretme motivasyonu sağlayan bir kaynak olarak değerlendirmeye başlamış. Böylece çizgi karakterlerin bu yapıları tek tek ortadan kaldırarak yüreklere su serptiği Antimimar serisi ortaya çıkmış.

Bu kara liste uzayabilir

Hakan Keleş bu animasyon projesinde şimdiye kadar İzmir, Ankara, Bursa, İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarındaki kötü mimarilere yer vermiş. Kendi deyimiyle “İzmir silüetinin canına okuyan” Folkart Towers’ı, Bursa’da Doğanbey Toki binalarını bir güzel ortadan kaldırıyor. Yine Ankara Kapıları işi de oldukça dikkat çekmiş. “Antimimar sahte tarihselcilikle kültürü içeriksizleştiren servet ziyanı projelerin de ensesinde” mesajıyla bu animasyonu paylaşmış.

Genelde 15-23 saniyelik uzunluklara sahip videolarda, yapıları yıkanlar Hakan Keleş’in çizdiği figürler. Paylaşımlarında, takipçilerine de görmekten usandıkları kötü mimarlık örneklerini sormuş. Böylece kara listeye eklenecek başka yapıların da yıkılışını izleyebileceğiz anlaşılan.

Hakan Keleş yıllardır kendi çektiği şehir fotoğrafları üzerine mizahi, gündemle ilgili mesaj içeren illüstrasyonlar yapıyor. Eskişehir’de yaşadığı için oradan kareler görmek mümkün paylaşımlarında. Daha önce Liliputlar isimli projesiyle onun adını duymuş olanlarınız olabilir. Hatta bu çalışmalarını “Lilliputlar: Devcücekentler” isimli kitapta bir araya getirmiş.

Mimariyle ilgili diğer haberlerimize buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram