Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anonim Sözlerin Matematiksel Verisi

Anonim Sözlerin Matematiksel Verisi

Kaç kişi ayağını yorganına göre uzatıyor? Davulun sesi ne kadar uzaktan hoş geliyor? Hurmadan alınan haz hangi saatlerde artış gösteriyor? Bu soruları analiz ederek Anonim Halk Verisi oluşturuldu.

Günlük hayatta kullandığımız anonim sözleri sayılarla ifade edebilir misiniz? Sözel verileri derleyip analiz eden Deniz Cem Önduygu, istatistik ve matematikte kullanılan modellerle bu verileri açıklamış. Ortaya ise bildiğimiz cümleleri farklı şemalarla sunan tablolar çıkmış.

Her tabloda zeka pırıltısı bulunan çalışmada; damla sayısı arttıkça oluşan birikintinin nerede sabitleneceğinin tahmini, bakan ile yiyen arasındaki orandan kıyamet ihtimalinin hesaplanması gibi alternatif ve eğlenceli işlemler yer alıyor.

Sanatçı, farklı disiplinleri birleştirerek üretim yapmayı ve kendinden üçüncü tekil şahıs ile bahsetmeyi sevdiğinin de özellikle altını çiziyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında yaptığı ve yazılı basına da yansıyan Türkiye Siyaseti infografiği ile hatırlamak mümkün. Aynı zamanda antika mikroskobunu kullanarak hazırladığı Cinemicroscopy isimli film afişleri çalışması da alternatif metaların ortak kullanımına bir örnek değerinde. Hazırladığı posterlerin hiçbirinde dijital değişiklik yapmadan sadece renk düzenlemesi yaptığını belirtiyor. 

Görsel; denizcemonduygu.com