Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aningaaq

Aningaaq

Gravity'deki esas kız Ryan, Rus uzay kapsülünde radyo frekanslarında yardım ararken Aningaaq'a denk gelmişti. Bu hikayenin diğer tarafını gösteren bir kısa film çekmişler.

Gravity filmini izlemeyenler için küçük bir miktar sürpriz bozma ihtimali olan bir haberdir, okumadan önce buna göre karar verin.

Gravity’deki esas kız Ryan (Sandra Bullock), Rus uzay kapsülünde radyo frekanslarında yardım ararken, dilini bilmediği bir kişiye ve bilmediği bir yere bağlanmış, ilk uzay yolculuğunun verdiği dünya hasreti ve kaosunun tüm çaresizliği ile karşısına çıkan bu yabancının köpeklerinin ulumasına kah gülerek kah ağlayarak eşlik etmeye başlamıştı. Bu görüşme, bana göre, filmin en akılda kalıcı ve en duygusal sahnelerinden biriydi.

Filmin yönetmeni ve yazarının (Alfonso Cuaron’un) oğlu (Jonas Cuaron), akılcı bir şekilde, o sırada diğer tarafta neler yaşandığını gösteren kısa bir film çekmiş.

Grönland’da dünya dertleri olan balıkçı Aningaaq ile uzayda uzay dertleri olan bilim kadını Ryan arasında geçen, çeviride kaybolmasına rağmen çok farklı dertleri olan bu iki insanın anlık duygusal ihtiyaçlarını karşılayan diyalogun aktarımı filmdeki sahneyi muazzam bir şekilde tamamlamış ve ileriye götürmüş.