Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Art Everywhere: Amerikan Sanatı Dev Açık Hava Kampanyasıyla Kutlanıyor

Art Everywhere: Amerikan Sanatı Dev Açık Hava Kampanyasıyla Kutlanıyor

Amerikalılar tarafından seçilecek en beğenilen 50 Amerikan eserinin ülke çapında sergilenmesini sağlayacak dev açık hava kampanyası.

ABD, Art Everywhere (Sanat Her Yerde) adlı proje kapsamında Amerikan sanatını ülke çapında gerçekleşecek dev bir açık hava sanat sergisiyle kutlamaya hazırlanıyor. Kampanyası Outdoor Advertising Association of America tarafından yürütülen sergi için Washington, New York, Chicago, Dallas ve Los Angeles şehirlerinde bulunan toplam beş müzeden (National Gallery of Art, The Whitney, Art Institute of Chicago, Dallas Museum of Art, Los Angeles County Museum of Art) 100 eser toparlandı. Amerikan halkı ise 7 Mayıs’a kadar bu eserler arasından beğendiklerini http://arteverywhereus.org/ üzerinden oyladı ve oylama sonucu en beğenilen 50 eser Ağustos ayı boyunca açıkhava panoları, metro ve otobüs durakları gibi çeşitli noktalarda sergilenecek. 

Reklamlara biraz ara verip halkın ülke sanatıyla müze dışında da buluşmasına imkan veren proje ilk olarak geçen yaz İngiltere’de denenmişti. Oylama sonucu İngiltere’de sergilenen eserlere buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: arteverywhere.org.uk

Olumlu sonuçlar alan İngiltere’den sonra bu sefer de Amerika kendi sanatını aynı şekilde göz önüne koyacak. Geçen yıl ülkenin en hızlı büyüyen ikinci medya mecrası olarak açık hava reklamcılığının seçilmesi projenin burada da olumlu sonuçlar alacağının sinyallerini veriyor gibi. Reklam sektörünün bir kısmı ise şimdiden projeye mesafeli yaklaşıyor. 80’lerin sonunda Donna Karan DKNY adına Özgürlük Heykeli ve New York manzarasını bütünleştiren ikonlaşmış kampanyanın yaratıcısı Peter Arnell, özellikle halkın sanat eserlerini reklam olarak algılama ihtimallerinden dolayı endişeli. Eserlerin sergilenme biçiminin “gezici dublörlük” görevi gördüğünü ve bunun da sanat için alçaltıcı bir etkisi olabileceğini düşünüyor.

Arnell’in yönettiği Arnell Bickford ajansı tarafından yapılan kampanyanın panosu neredeyse 20 yıl bina üzerinde kalmış. Kaldırılana kadar Soho için gerçek bir ikon olarak görülüyormuş.

Kaynak: nytimes.com

DKNY görseli: openingceremony.us