Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alp Bela – “Parmaklara Gel”

Alp Bela – “Parmaklara Gel”

Biliyorsunuz (ya da bilmiyorsunuz) Bigu’da Türk projelerini mümkün olduğunca artık soru-cevap kısımlı siteye ekliyoruz.

Bugünün konusu Alpella‘nın yeni ürünü One ve C-Section.

Reklam filmi bir önceki Alpella 10 Parmak gibi yine parmak konsepti üzerine. Bu sefer kaykay yapmak yerine, bisiklete biniyorlar.

Öncelikle reklam
filmi

Projenin devamı ise sadece internet diye kısıtlayamıyorum, çünkü hem tv’de hem radyoda, hem de internette devam eden bir kampanya süreci kurgulamış C-Section.

Öncelikle projenin sitesi  Alp Bela-“Parmaklara Gel”e bakalım…

Projenin tüm fikri, çekimleri, kurguları C-Section’a ait. Klibin özellikle patlama sahnesine dikkatinizi çekmek isterim 😀

‘Haber değeri olan bir isim’ parçayı seslendirmiş. Kendisi aynı zamanda Bigu üyesi. Ne yazık ki aşağıdaki yazıda belirtilmediğinden sessiz kalıyorum. Belki ilgili ‘kişi’ kendisi benim sesim diyeceğiniz umut ediyorum 😀

Proje ile ilgili C-Section açıklamaları

Proje konsepti nasıl oluşturuldu?
Brief doğrultusunda sokak kültürüne gönderme yapan bir fikir üzerine yoğunlaştık. Bulacağımız fikrin Alpella One’nin sloganı olan “Bir Parmak Çikolata” ve TVC ile bir bütünlük içerisinde olması isteniyordu. Böyiece, hem parmak konsepti ve sokak kültürünü birleştiren hem de gençler arasında kolaylıkla yayılabilecek eğlenceli bir uygulama geliştirmeye karar verdik.

Klibin söz ve müzik çalışmaları C-Section’a mı ait?
Şarkı sözleri ve müzik tamamen C-Section tarafından yaratıldı. Amacımız akılda kolay kalacak, herkesin diline dolanacak, komik bir hip-hop şarkısı yaratmaktı. Proje dijital başta olmak üzere mobil, TV ve radyo dâhil bütün mecralarda yer alacak.

Projenin üretimi ne kadar sürdü?
C-Section olarak projede hip-hop videolarında bolca rastlanan klişelere yer verdik. Esas oğlan” olan Alp Bela karakteri yurtdışından gelen bir parmak dansçısı tarafından canlandırıldı.

Bolca yakın plan çekim kullanmamız gerektiği için çekimleri özel bir kamerayla İstanbul’un en iyi stüdyolarından birinde greenbox’ta gerçekleştirdik.  Çekimlerin sona ermesiyle post-production evresi başladı. Gerçekçilik hissini tam olarak yakalamak için bir şehrin arka sokaklarını dijital ortamda sıfırdan yarattık. Araba patlama sahneleri ve Alp Bela’nın klip boyunca atıştığı “esas kızın” arkasındaki dansçılar ayrı ayrı çekilip post-production aşamasında bir araya getirildi. Tüm bu süreç yaklaşık 1 ayda tamamlandı.

Sonrasında kullanıcıların mesajlarını yazacakları duvar ve onun üzerinde duvarla birlikte hareket edecek dinamik bir yazı alanı oluşturuldu. Bu programlama aşaması da 15 gün içerisinde tamamlanarak site online edildi.