Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Air France’tan Uçaksız Havayolu Reklamı

Air France’tan Uçaksız Havayolu Reklamı

Air France, “France in the Air” kampanyasında bir havayolu reklamında kullanılması beklenen hiçbir şeyi kullanmayıp, Fransız ruhunu öne çıkarıyor.

Teknoloji harikası havalı uçaklar, gülümseyen güzel hostesler, rahat koltuklar ve huzur kokan bir fon müziği. Son dönemde kes-yapıştır havayolu şirketleri reklamlarından logoları çıkarın, hangi havayolu olduğunu tahmin etmek için elimizde sadece hosteslerin ırkları kalır.

Tekdüzeliğe sıkışan sivil havacılık endüstrisinde Air France, kendini farklılaştırmanın yollarını aramış ve hazırladığı reklam videosuyla tek bir uçak ya da hostes göstermeden, “Herkes uçar ama biz ‘A la Française’ uçarız” demiş.

Kampanya videosunda yukarıdan sarkan yüksek salıncaklar, genç insanlar, çiçekli duvarlar ve yumuşak melodiyle istenen ton yakalanmış. Esin kaynakları; Jean Honoré Fragonard’ın resmi “Les Hasards Heureux de l’Escarpolette” (Salıncak) ve 1967 yapımı Fransız müzikali “Les Demoiselles de Rochefort”. Videoyu izlerken bir moda şovu ya da müzikal izliyor hissine kapılabilirsiniz.

Sonuçta ortaya; Fransız yaratıcı ruhuyla, bir havayolu şirketinden beklenen disiplin ve ciddiyet arasındaki dengenin korunduğu bir kampanya çıkmış. Moda, müzik, mimari ve gastronomide bir güç merkezi olan Fransa, Fransız kültürünün pozitif algısını da kullanarak güçlü bir Fransa-Fransız marka değeri yaratmış.

BETC tarafından hazırlanan kampanya 8 Mart’ta yayına girdi.

Görsel; Youtube