Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adidas miCoach Şimdi Futbol Ayakkabılarında

Adidas miCoach Şimdi Futbol Ayakkabılarında

Adidas'ın Nike+ rakibi olarak geliştirdiği miCoach ürününü daha önce Bigumigu'da incelemiştik. Nike'nin ve Adidas'ın bu teknolojik veri kaydetme ve görüntüleme arabirimleri daha çok koşu sporuyla uğraşanlar için geliştirilmekteydi; zira GPS (küresel konumlandırma sistemi) yardımıyla mesafe ölçüp bunu  zaman yardımıyla süre hesaplamak için kullanmak öncelikli ve en kolay olarak koşuda işe yarıyordu.

miCoach'un yeni entegre edildiği ayakkabılar Adidas'ın futbol için geliştirdiği yeni modeli adiZero F50 oldu. Bu ayakkabı içinde yer alan miCoach çipi, sporcunun ne kadar koştuğu bilgisinin yanısıra, hızını da ölçüyor ve idman ya da maç sonrası ulaşılan en yüksek hızı da gösteriyor. Bunun dışında 360 derece hareket alıgılama ve deparların sayısını da kaydetme gibi özellikleri de var. Reklamlarında hızıyla ünlü Messi'nin kullanılması da bir tesadüf değil yani.

Futbol gibi yaygın bir spor dalında son kullanıcılara profesyonel olarak antreman datası tutabilme olanağı tanıyan bu ürünün çok yakında bir çok farklı spor dalı için de genişletileceğini tahmin etmek zor değil.