Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adidas Bella Hadid’li Kampanyasını Geri Çekti

Adidas Bella Hadid’li Kampanyasını Geri Çekti

Adidas 1972 Münih Olimpiyatları’ndan esinlenen yeni retro ayakkabı koleksiyonunu tanıttığı Bella Hadid’li kampanyasını antisemitizm suçlamaları ile geri çekti.

Adidas geçtiğimiz günlerde duyurduğu ve ilhamını 1972 Münih Olimpiyatları’ndan alan retro ayakkabı serisi SL72 kampanyasını, globalde yükselen antisemitizm suçlamaları ile geri çekmek zorunda kaldı. Filistin asıllı model Bella Hadid’in yüzü olduğu kampanya, özellikle Filistin konusundaki protest duruşu ile dikkat çeken Hadid’in varlığı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Tarihe ve olimpiyatlara meraklı olanlar, 1972’de Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen yaz olimpiyatlarının hafızalarda pek de iyi izler bırakmadığını bilirler. İsrailli sporcuları hedef alan bir terör saldırısının gerçekleştiği ve maalesef 11 sporcunun yaşamını yitirdiği bu olimpiyatlar dünya tarihinde hala önemli bir yer tutuyor. 

Özellikle 7 Ekim 2023’den beri süren Filistin – İsrail savaşı gündemdeyken, memleketi Filistin’e olan desteğini her fırsatta açıkça ifade eden süpermodel Bella Hadid ile çalışmayı tercih eden Alman spor giyim devi Adidas, Amerika’daki İsrail Büyükelçiliği’nin resmi X hesabından attığı bir postla uyarılınca SL72 kampanyasını geri çektiğini duyurdu. Resmi hesapları aracılığıyla bir özür metni yayınlayan marka ‘tarihsel olayların açtığı yaralara karşı daha hassas olmaları gerektiğini fakat bunun bilinçli bir tercih olmadığını’ dile getirerek kampanyaya ikincil kampanya yüzleriyle devam edeceğini deklare etti.

 

Görsel: Adidas