Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ad Age ve Spotify İşbirliği: Reklamcılara İlham Veren Müzikler

Ad Age ve Spotify İşbirliği: Reklamcılara İlham Veren Müzikler

Resonate Spotify ve Ad Age'in ortaklaşa yarattığı bir proje ve yaratıcı sektörlerden insanların ne dinlediklerini gösteriyor.

Buna reklamcılar, pazarlamacılar, medya planlamacılar arasında müzik temeli üzerine kurulmuş bir sosyal ağ uygulaması da diyebiliriz. Ad Age ve Spotify bir araya gelerek Resonate internet sitesini kurmuş, bana kalırsa harika bir fikir.

Spotify bağlantılı sitede sizinle aynı işi yapan, özellikle de aynı işleri üretmeye çalıştığınız sektör insanlarının hangi müzikleri dinleyerek çalıştığını ve ne dinlemekten ilham aldığını görmüş oluyorsunuz. Reklamcılar genellikle trendlere ilk adapte olan meslek grubu olarak anıldığından da her zaman kendi içlerinde kimin nereye gittiği, ne yediği içtiği ve en önemlisi de ne dinlediği her zaman kritik olmuştur. Böyle bir alanı Ad Age ile Spotify’ın sahiplenmesi eğlenceli olmuş.
Resonate’e Facebook hesabınızla bağlanabilir ve bir profil oluşturabilirsiniz. Profilinizde birkaç grafikle en çok neyi dinlediğiniz, son zamanlarda ne dinlediğiniz görünüyor ama en ilginç yanı ise fotoğrafınızın hemen altında nereye çalıştığınız ve pozisyonunuz yer alıyor.
Ya da isterseniz siteye kayıtlı şirket ve ajansların sayfalarına girip orada çalışanların genel olarak ne dinlediğini merak ediyorsanız bu yolu da izleyebilirsiniz. Mesela Social@Ogilvy bu aralar en sık ne dinliyor? Ya da BBDO.
Bu arada Facebook hesabınız ile bağlanmaya çalıştığınızda çalıştığınız ajans ya da şirketi soruyor, daha sonra da sanat yönetmeni, reklam yazarı, proje yöneticisi vs gibi pozisyonlar içinden iş tanımınızı seçiyorsunuz. Eğer sistemde yoksa kendiniz manuel ekleyemiyorsunuz, mail gönderiyorsunuz, onlar 48 saat içinde sizin ajansınızı siteye ekliyorlar.