Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
A Fistful of Wolves: Mercedes-Benz Berlin Moda Haftası

A Fistful of Wolves: Mercedes-Benz Berlin Moda Haftası

Streetstyle starları Justin O'Shea ve Veronika Heilbrunner Alman otomotiv markasının Berlin Moda Haftasi için hazırladığı moda dünyasının klişelerini tiye alan ironik filmde rol aldılar.

Modanın kendine ait kanunları, dili ve kodları, bu dünyaya alışık olmayanlara ya da sadece dışarıdan izleyenlere saçma gelebiliyor. Moda dünyasının sahne arkasını, kaprislerini, belki de saçmalıklarını anlatıp tiye alan yapımlardan fashionista’ların içten içe mazoşist bir zevk aldıklarıda bir gerçek.

Bu akımın son örnegi çoğu dünya moda haftasının ana sponsoru olan Mercedes-Benz’in Berlin Fashion Week #MBFWB için yaptıgı kısa film. Moda editoryallerinin günlük hayattan kopuk, kusursuz halleriyle dalga gecen filmin başrollerinde başarılı online alışveriş sitesi MyTheresa.com’un satınalma direktörü Justin O’Shea ve Alman Harper’s Bazaar stil editörü Veronika Heilbrunner oynuyorlar.

Mercedes Benz’in sadece bir sponsor olmaktan çıkıp moda sektöründe artık fashion insider’lığa geçişini da kanıtlayan filmi seyrederken I Hurt I Am in Fashion’a da uzun suredir bakmadığım aklıma geldi. Dergilerde yayınlanan moda çekimlerine esprili ironik başlıklar atan blog, “dünyamıza” biraz da özeleştiri yapmamızı istiyor.