Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Baskıyla Oyuncak Taşıtlara Dönüşen Sebzeler

3B Baskıyla Oyuncak Taşıtlara Dönüşen Sebzeler

Samuel N. Bernier, tasarladığı 3 boyutlu kalıplarla havuç, kabak, patates gibi sebzeleri şirin oyuncak taşıtlara dönüştürüyor.

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte içimizdeki hediye dürtüleri kıpraşmaya ve umutlanmaya başlıyoruz. Hediye seçiminde ise hem klişeden uzak hem de özel bir şey almayı arzuluyoruz. Bu dilemma boylu boyunca sürerken, leFabShop‘un yaratıcı yönetmeni Samuel N. Bernier çocuklar için şirin ve ilginç bir oyuncak modeli geliştirmiş.

3 boyutlu baskı yardımıyla hazırladığı kalıplarla pervane, tekerlek, kanat gibi ekipmanlar hazırlıyor. Bu parçaları bir oyun hamuruna da monte edebilecekken Bernier biraz daha doğallığa kaçarak sebzeleri kullanıyor. Havuçtan otomobil, patlıcandan denizaltı, kabaktan uçak çıkıyor ortaya.

Mr. Potato Head’in (Patates Kafa) dijital teknolojilerle buluşarak bir nebze de gerçeklik kazanmış haline benzeyen oyuncaklar şirin ve değişebilen yapılarıyla dikkat çekiyor. Ancak bir yandan da bir sebzenin oyuncak olarak algılanmasına neden olarak da ahlaki sorguları da karşısına alıyor.

Görsel; leFabShop