Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yağmur’un 3B Baskıyla Hazırlanan Yeni Robot Eli

Yağmur’un 3B Baskıyla Hazırlanan Yeni Robot Eli

RobotEL Türkiye'nin inisiyatifi, İskele47'nin ve gönüllülerin desteği sayesinde hazırlanan robot eliyle Yağmur'un mutluluğu gözlerinden okunuyor.

RobotEL Türkiye, ABS (Amniotic Band Syndrome) gibi uzuv gelişimi hastalığına yakalanan veya kaza sonucu el ve parmak kaybı yaşayan bireyleri 3B baskı teknolojisini kullanarak protez uzuvlar üreten bir sosyal fayda girişimi. 5dakika.com‘un kar amacı gütmeyen girişimi RobotEl, küresel çapta 3B baskıyla insanların hayatını değiştiren çözümler üreten Enabling The Future hareketinden ilham ve destek alarak hayata geçmiş.

RobotEL’in maskotu haline gelen Yağmur, dün İskele47‘de yapılan bir üretimle birlikte dirsekten çalışan mekanizmalı robot eline kavuştu. Eliyle kalp yapabilmesi, yüzündeki ifade ve sesinin tonu bile ortaya çıkan işin güzelliğini aktarmaya yetiyor.

RobotEL projesine gönüllü olarak katkı sağlamak için de internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Robotel Türkiye’nin şirin maskotu Yağmur dirsekten çalışan mekanizmalı #robotel testinde herkesi neşelendirdi… Sırada kendi seçtiği kırmızı rengin üstüne Hakan abisiyle mavi kar taneleri yapmak var. Bütün gönüllülere, özellikle Osman, Alper, Bager ve Berkay’a teşekkürler. Gönüllü olmak ve destek vermek için www.robotel.org adresinden formu doldurabilirsiniz. Facebook’ta da Robotel sayfasını beğenerek projeden haberdar olabilirsiniz.

Posted by Zeynep Karagöz on Thursday, 3 March 2016


Yağmur ile #robotel test sürüşü yapıyoruz. Şirinliği ile herkesi büyüledi.

Posted by Robotel on Thursday, 3 March 2016

Görsel; Facebook, Robotel Türkiye