Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3. Köprüye Gizlice Tırmanan Gençlerin Nefes Kesen Videosu

3. Köprüye Gizlice Tırmanan Gençlerin Nefes Kesen Videosu

Pavel Smirnov ve Özcan İpar, yapımı devam eden İstanbul'un 3. köprüsüne çıkarak 350 metre yukarıdan görüntü aldı.

Gökdelenler veya yüksek yapılar üzerine tırmanmak aksiyon tutkunları için biçilmiş kaftan. Yurtdışında On the Roofs gibi ikililerin Avrupa ve Çin’deki yüksek binalara tırmanma maceralarına daha önce yermiştik. Bu kez ise Türkiye’den bir tırmanma hikayesiyle başbaşayız. Pavel Smirnov ve Özcan İpar, İstanbul’un kuzeyine inşa edilen 350 metre yüksekliğindeki 3. köprüye tırmandı ve en uç noktasından bir selfie ile bu macerayı taçlandırdı.

İstanbul’un kuzey ormanlarını, doğal yaşamı ve dolayısıyla İstanbul ile çevresinde kalan tüm bölgedeki ekosistemi değiştirip bozacak olan 3. köprü; tüm olumsuz görüşlere rağmen inşa edildi ve hayatımızın bir başka acıklı manzarasına dönüştü. Köprü henüz trafiğe açılmamış olsa da bölgeye erişim alternatif yollarla gerçekleşebiliyor. Pavel Smirnov ve Özcan İpar da Türkiye’nin en yüksek köprüsü gibi “en”lerle süslenmiş bir unvanına sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne kendi yöntemleriyle giriş yaptı ve başlarına yerleştirdikleri GoPro’larla filmleştirdi.

Yurt dışındaki örnekleriyle görmeye alıştığımız bu sahneleri yaşadığımız bölgedeki bir yapıyla görünce çevre, doğa, betonlaşma ve toplumsal boyutları gibi hususlarda da aklımızda beliren önermelerle baş başa bulabiliyoruz kendimizi.

Görsel; Youtube