Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Duvar Resmine 3 Coca-Cola!

3 Duvar Resmine 3 Coca-Cola!

Coca-Cola; 2018 Kış Olimpiyatları için şehir muralları üzerindeki yaratıkların Coca-Cola panosuna ulaşmak için harekete geçtiği sevimli bir film yayınladı.

Super Bowl, Grammy ödülleri, Oscar töreni derken reklamverenlerin yer almak için yarıştığı bir başka reklam kuşağı da 2018 Kış Olimpiyatları’nınki. Coca-Cola gibi büyük reklamverenler de bu kuşağı hem yaratıcılıklarını göstermek, hem de dünya çapında geniş kitlelere erişmek için değerlendiriyor tabii. Markanın Super Bowl için geçtiğimiz günlerde yayınladığı, çeşitliliği kucaklayan manifest0-vari “The Wonder of Us” reklamı büyük beğeni toplamıştı. Onun hemen ardından ise Coca-Cola’nın Kış Olimpiyaları kapsamındaki neşeli ve mutlu marka imajına paralel sevimli “Mural” filmi geldi.

Wieden+Kennedy Portland tarafından yaratılan 60 saniyelik bu sevimli film, gerçek görüntü ile animasyonu bir araya getiriyor. Film, Coca-Cola’nın sihirli dünyasını yansıtırken bir yandan da dünyanın bir yerlerinde kış olmadığını hatırlatarak buz gibi bir Coca-Cola’nın serinletici etkisini vurguluyor.

Filmde şehir içinde bir duvar resmi görüyoruz. Bu muralda yer alan 3 canavarımsı ama sevimli yaratık bulunuyor: Yeşil ahtapot, pembe bulut ve turuncu robot. Sıcak olduğu belli bir gündeyiz; insanların ellerinde Coca-Cola şişeleri, üzerlerinde yazlık kıyafetler… Resimlerdeki yaratıklardan biri birden Coca-Cola’nın bir açık hava panosunu görüyor, üzerinde Coca-Cola, Coca-Cola Zero Sugar ve Coca-Cola Life var. 3 yaratık için 3 farklı Coca-Cola yani… Yaratık serin Coca-Cola’larını içen insanlara imrenerek bakıyor ve harekete geçiyor.  Sonuçta sıcaksa onlara da sıcak!

Yaratıkların Panoya Ulaşma Çabası

Film bu noktadan sonra basit bir ulaşma çabası hikayesi aslında.  Yaratıkların bulundukların duvardan çıkıp farklı duvarlara zıplayarak, otomobillerin camlarına atlayarak, binalara tırmanarak, oradan oraya geçerek Coca-Cola panosuna ulaşmasını izliyoruz. Sonunda tabii ki hepsi kendi seçtikleri Coca-Cola’ya ulaşıp serin bir yudum alıyorlar.

coca_cola_wieden+kennedy portland_mural_2018 kış olimpiyatları__bigumigu coca_cola_wieden+kennedy portland_mural_2018 kış olimpiyatları__bigumigu coca_cola_wieden+kennedy portland_mural_2018 kış olimpiyatları__bigumigu coca_cola_wieden+kennedy portland_mural_2018 kış olimpiyatları__bigumigu

Psyop’tan Kylie Matulick ve Todd Mueller tarafından yönetilen filmin, canlandırmaları Golden Wolf’a ait. Tabii bu film canlandırma ve uygulama anlamında kusursuz ve gayet gerçekçi. Canavarların tasarımı da hareketleri de filmi sevimli kılıyor ve benzer fikirli işlerden ayrıştırıyor.

Film; geçtiğimiz sene başında Netflix’in St. Clarita’s dizisi için Drew Barrymore’u yan panolardaki insanları yerken gösteren dijital açık hava çalışmasını akla getiriyor. Ancak, bu oradaki gibi bir etkileşimli pano işi değil. (Olsa harika bir bütünleşik kampanya olurmuş gerçi ama buna dair bilgiye henüz ulaşamadık.)

Künye:

Reklamveren: Coca-Cola
Reklam Ajansı: Wieden & Kennedy Portland
Yönetmen: Todd Mueller, Kylie Matulick
Genel Müdür: Neysa Horsburgh
Yönetici Yapımcı: Christine Schneider, Monica Reimold
Yapım Sorumlusu: Monica Reimold, Drew Bourneuf

Yapım Şirketi: Psyop
Yapımcı:  Mei-Ling Wong, Trevor Allen
Ortak Yapımcı: Jacob Markson
Görüntü Yönetmeni: Igor Jadue-Lillo
Tasarımcı: Paul Cayrol
3B Sorumlusu: Pavel Pranevsky
2B Sorumlusu: Kim Stevenson
Görsel Efekt Çekim Süpervizörü: Diego Vazquez
Efekt Sanatçısı: Liam Griffin
CG: Todd Kumpf, Caleb Ollivant
Rigger: Josh Sobel
Işık: Isaac Irvin
3B Canlandırma: Melik Malkasian
Storyboard: Ben Chan, Max Forward, Tory Sica
Compositor: Austin Brown, Krystal Chinn, Jonathan Iwata, Brinton Jaecks, Lane Jolly, Tingting Li, Brendan Smith, Danny Song
Flame: Amir Qureshi, Brandon Sanders, Sam Shiflett, Adam Flynn
Kurgu: Lance Pereira

2B Canlandırma: GOLDENWOLF
2B Canlandırma Yaratıcı Yönetmen: Ingi Erlingsson
Yönetici Yapımcı: Dotti Sinnott
Yapım Sorumlusu: Tania Baptista
Yapımcı: Eva Dahlqvist
Yapım Asistanı: Ana Hoxha
Tasarım: Anthony Sekyere, Charles Bigeast, Nick Stoney, Ditte Wad
2B Sanat ve Canlandırma Yönetmeni: Ewen Stenhouse
2B Canlandırma Sorumlusu: Rory Byrne
2B Canlandırma: Bishoy Gendi, Thomas Eide, Alain VuGaia, Lamiot Thea Glad, Tim Dillnut, Stephanie Mercier, Frankie Swan, Eliot Roucco-Trenouth, Inbal Breda, Reg Isaac
Compositor: Laurence Parsons, John Wilkinson, Matthieu Landour

Ek Canlandırma:  Powerhouse
Stüdyo Yöneticisi: Brad Graeber, Bruce Tinnin
2B Canlandırma Yönetmeni: Kellan Stover
2B Canlandırma Teknik Yönetmeni: Adam Conarroe
2B Canlandırma: Ed Booth, Robby Cook, Cindy Crowell, Jeff Freeman, Tyler Richlen, Patrick Stannard, Deanna Trudeau, Cassie Urban
Compositor: Ty Davis, Jude Murro

Görsel: YouTube