Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2050’de Moda Dünyası ve 3 Boyutlu Baskı

2050’de Moda Dünyası ve 3 Boyutlu Baskı

Jashua Harris'in 2050'deki moda dünyası ve 3 boyutlu baskı teknolojisi için geliştirdiği konsept.

Endüstriyel tasarımcı Jashua Harris’in geliştirdiği konsept gelecekte moda dünyasının yerini akıllarımızda biraz daha belirginleştiriyor. 3 boyutlu baskının hayatımıza neler getireceği ve ne anlamda kara geçeceğimiz aşağı yukarı belli, fakat şu an bu teknoloji markaların yalnızca teknolojiyi sahiplenmek adına yaptığı özel içerikler için kullanılıyor. Daha yaygın kullanımı için günümüzün engeli ise kullanılabilen malzemeler diyebiliriz.

Jashua Harris’in yarattığı 3 boyutlu baskı yazıcısı sayesinde herkes evinde kendi kıyafetini kendi üretiyor. Buraya kadar olan kısmı biliyoruz, yakın gelecekte bu gerçekten olacak. Daha detaylı bilgi için bu işi şimdiden hayata geçiren ve internet satışı yapan uygulamaların sahiplerinden birinci ağızdan dinlemek için SXSW haberimizi okuyabilirsiniz. Harris’in konsepti de kargo bedelinden, ziyan olan kıyafetlerden kurtarmak üzerine kurulu. Bu konseptte evinizdeki cihazdan markaların internet mağazalarından alışveriş yapıyorsunuz ve giysiyi evinizdeki yazıcıdan basıyorsunuz.

Moda tasarımcıları da markalar kadar bu işten karlı çıkacak, 3 boyutlu baskıda pamuk gibi materyallerin kullanımı yaygınlaştığında gelecek daha da yaklaşacak.

Engelliller için 3 boyutlu baskının önemini anlatan SXSW haberinde de yer verdiğimiz gibi bu konsept de bozulmuş, yırtılmış ya da istenmeyen parçaların hayata yeniden dönüştürülmesinin avantajını vurguluyor. Moda sektörü için de olay şu şekilde; eski kıyafetinizi yazıcıya koyuyorsunuz ve yazıcı yeniden kullanılmak üzere onu tamir ediyor ya da istenilen şekilde basıyor.

Tabii bu teknolojinin tüketici için en büyük faydası kişiye özel ürün veriyor olması ve tasarruf.

Evlerdeki dikiş makinalarına son 🙂