Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
edelkrone’dan Tüketicilerle Birlikte Üretim Yöntemi: ORTAK

edelkrone’dan Tüketicilerle Birlikte Üretim Yöntemi: ORTAK

edelkrone, ORTAK isimli yeni yöntemiyle ürünlerinin kritik ve önemli parçalarını kendisi üretip kalan malzemeler için 3B baskı dökümanlarını paylaşıyor.

Video prodüksiyon ve fotoğrafçılık üzerine ekipmanlar geliştiren edelkrone, sürekli olarak mevcut ürünlerini iyileştirecek ve geliştirecek yöntemler arıyor. Türkiye menşeli edelkrone, internet sitelerinde üç dilde hizmet veriyor ve dünya çapında bilinirliğe sahip bir marka. Dolly, slider, head gibi çeşitli kamera ekipmanları üreten şirket üretme biçimlerini de değiştirmeye yönelik deneyler yapıyor. ORTAK isimli yeni yöntemleri de bunun meyvelerinden birisi.

edelkrone, ORTAK ile eş-imalat yaklaşımı ile 3 boyutlu yazılabilir ürünler geliştirmeye başlıyor. Proje tamamen çalışan ve tüm fonksiyonlarını yerine getirebilen, yüksek teknoloji içeren ürünleri düşük fiyata sahip olma prensibine sahip. ORTAK ile tüketiciler, müşteriler yani kısaca profesyonel film yapımcılar ile edelkrone birlikte üretiyor. edelkrone CNC makinesinden geçmiş aluminyum malzemeler gibi tüm kritik ve kilit parçaları üretecek. Hatta şirket gelecekte elektronik parçaları da bu yöntemle sunabilmeyi hedefliyor. İşin edelkrone’a düşen kısmında bunlar olurken film yapımcılar da kalan parçaları 3B yazıcıları kullanarak basacak ve monte edecek. Bu sayede hem maliyetlerde düşüş yaşanacak ve nihai fiyata yansıyacak hem de film yapımcıları kendi parçalarını istedikleri gibi kişiselleştirebilecek.

Kilit parçalar edelkrone’dan kalan işlemler film yapımcılarında

3B yazıcıların yakın bir gelecekte hepimizin evinde olacağı vizyonundan yola çıkan edelkrone, ORTAK projesiyle ortaya koyduğu ilk ürün FlexTILT Head 3D. Tripodların baş kısmında kullanılan bu ürün kamerayı doğrusal bir açıyla ileri ve geri oynatmayı sağlıyor. FlexTILT Head 2 ürününe benzerlik gösteren FlexTILT Head 3D, bu ürünün ORTAK dünyasına uyarlanmış hali denilebilir. ORTAK çatısı altında satın alma yapıldığında önce kilit parçalar satın alınıyor. Ardından edelkrone’un internet sitesinden indirilen modelle 3B baskı işlemi başlıyor. Ve son olarak da videolar aracılığıyla montaj ve kurulum rehberliği yapılıyor.

Görsel: ORTAK