Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2016 Yeni Radyo Araştırması ve Sesli Reklamda Spotify’ın Etkisi [İnfografik]

2016 Yeni Radyo Araştırması ve Sesli Reklamda Spotify’ın Etkisi [İnfografik]

Küresel araştırma firması TNS tarafından gerçekleştirilen yeni radyo araştırması, sesli reklam sektöründeki radyonun ve Spotify Free'nin etkisi ölçüldü.

Spotify’ın ücretsiz olarak sunduğu dinleme modeli, müzik dinlerken tıpkı radyodaki gibi kısa reklam spotlarının yayınlanmasına dayanıyor. Bu nedenle sesli reklam pazarında geleneksel radyo dinleyicisiyle Spotify Free kullanıcıları noktada buluşuyor. Küresel araştırma firması TNS tarafından ikinci kez yapılan Yeni Radyo Araştırması da bu pazardaki aktörlerin etkinliğini ölçümledi.

Türkiye’den 15 – 64 yaş aralığında 1451 kişinin katıldığı Yeni Radyo Araştırması’yla her 4 çevrimiçi kullanıcıdan 3’ü Spotify’ı biliyor. Radyo dinlemek yerine Spotify Free kullanmayı tercih edenler Facebook, Snapchat gibi platformları daha çok kullanıyor ve ağırlıklı olarak mobilken müzik dinliyor.

Sesli reklam alanındaki güncel gelişmeleri ortaya çıkarmak için yapılan araştırma, radyo kanallarının yanı sıra Spotify Free’nin de farklı hedeflemelerle alternatif kitlelere ulaşma gücü olduğunu ortaya çıkardı.

Görsel: TNS, basın bülteni