Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2016’da Twitter’da En Çok Konuşulanlar

2016’da Twitter’da En Çok Konuşulanlar

Twitter sene boyunca en çok konuşulan konuları ve kişileri listeledi. Rio Olimpiyatları, başkanlık seçimleri ve Pokémon Go gündemin en üstünde yer aldı.

Yaşamın konu başlıklarını karakter kısıtıyla aktarmak, anlık bilgi paylaşmak ve toplumsal olaylarda hızlı ve güçlü bir iletişim kanalı olmasıyla Twitter, anlık gündemi takip etmek için ideal platformlar arasında başı çekiyor. Dünyanın ayrı noktalarında farklı gündemleri eş zamanlı tutabilen Twitter, 2016’nın en çok konuşulan konu başlıkları, en çok etkileşim alan tweet’ler ve en çok takipçisi olan ünlü isimler gibi metriklerle yıl sonu derlemesi yaptı.


Araştırmaya göre yılın en çok konuşulan konu başlıkları sırasıyla yaz başında organize edilen Rio Olimpiyatları, sene boyunca gündemden inmeyen ABD’deki başkanlık seçimleri ve Temmuz başında yayınlanan konum tabanlı artırılmış gerçeklik oyunu Pokémon Go oldu.

ABD’deki seçimler sonrası Hillary Clinton’ın veda konuşmasından yaptığı bir alıntı 1 milyondan fazla kez beğenildi ve en çok retweet’lenen 3. tweet oldu. Tweet’in Türkçesi, “İzleyen tüm küçük kızlara şunu söylemek isterim: çok değerli ve güçlü olduğunuzdan ve dünyadaki her fırsatı hak ettiğinizden asla şüpheniz olmasın.”


Dünyada 2016 yılı boyunca Twitter’da en çok konuşulan konular:

1- Rio2016
2- Election2016
3- PokemonGo
4- Euro2016
5- Oscars
6- Brexit
7- Blacklivesmatter
8- Trump
9- RIP
10- GameofThrones

Yılın en çok konuşulan yemek listesinde ise limonata birinci, kahve ikinci oldu. Fakat limonatanın kahveyi perdeleyebilmesindeki asıl faktör, Beyonce’nin bu yıl yayınladığı “Lemonade” isimli albümü oldu. Listenin 3. sırasında ise #vegan yer alıyor.

Leonardo DiCaprio’nun En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını aldıktan sonra teşekkür için attığı tweet ise film alanında en çok RT’lenen tweet oldu.


En çok takip edilen ünlü isimler listesinde ise Katy Parry’nin liderliği ve aşk hayatıyla gündeme gelen Taylor Swift’in 3.lüğü dikkat çekiyor.

1. Katy Perry
2. Justin Bieber
3. Taylor Swift
4. Rihanna
5. Lady Gaga
6. Ellen DeGeneres
7. Justin Timberlake
8. Kim Kardashian West
9. Britney Spears
10. Selena Gomez