Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
1900’ler İzmir’inde Geçen Masaüstü Oyun

1900’ler İzmir’inde Geçen Masaüstü Oyun

Tasarımcı ve araştırma görevlisi Ayşegül Acar'ın geliştirdiği İzmir 1900, bir yüzyıl önce İzmir'in sahip olduğu kozmopolit yapıyı bir masaüstü oyununa dönüştürüyor.

1900’lerde İzmir, birçok etnik köken ve kültürel katman ile oldukça kozmopolit bir yapıya sahipti. Bu çok renklilik de toplum içindeki değerlerin bir arada yaşamasına ve değerlenmesine neden oluyordu. Tasarımcı Ayşegül Acar, Dokuz Eylül Üniversite’sinde eğitim alırken ders projelerinden birisi olan İzmir 1900 oyunu da bu kökenlerden ilham alarak doğmuş.

8 oyuncuya kadar oynanabilen İzmir 1900, araştırma verisinden beslenerek 1900’lerden sosyal yaşamı, insan ilişkileri, sokak düzeni ve kayda değer yapıları hakkında bilgi vermenin temel hedef olduğu İzmir 1900, İzmir’de yaşama veya deneyimleme şansını yakalamış kişileri hedefliyor. Yerel ve kültürel bi kurguya sahip olan İzmir 1900’da karakterler günlük rutinlerinden ve alışkanlıklarından beslenerek hikayenin devamlılığını sağlamaya çalışıyor.

8 kişiye kadar oynanabilen ve illüstrasyonlarda kurallara ve kurguya kadar tamamen Ayşegül Acar’ın yarattığı masaüstü oyun, gelecek dönemde de hayata geçebilmenin yollarını arayacak.

Görsel: Behance