Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pazartesi Değil, Hemen Şimdi Spor!

Pazartesi Değil, Hemen Şimdi Spor!

MACFit, #Fitmiyiz etiketli kampanyasında bahanelerle spordan kaçanları silkeleyip kendilerini kandırmamalarını ve hemen şimdi spora başlamalarını mizahi bir yolla anlatıyor.

Özellikle yeni yıla girerken en yaygın verilen ve sonra uygulanamayan kararlardan biri olabilir: “Bu sene spora başlayacağım!” Hatta spor salonu SoulCycle asla tutulmayan bu kararlara değinen eğlenceli bir video yapmıştı yakın zamanda. Spor yapmanın herkese açık olması gerektiğini söyleyen MACFit ise yeni kampanyasında spor yapmamak için bulduğumuz bahane ve yalanları esprili bir dille ele alıyor.

Manajans J. Walter Thompson tarafından spor salonu zinciri MACFit için yaratılan kampanya, Türk insanının spor alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefliyor. “Fit Miyiz?” ismini taşıyan kampanya 3 filmden oluşuyor.

Yapımcılığını Autonomy’nin üstlendiği, Arda Birkiye yönetmenliğindeki filmlerde sporu sürekli çeşitli bahanelerle erteleyen insanlar, mizahi bir dille spora davet ediliyor.

Bahaneler, Yalanlar ve Ertelemeler…

Ev, ofis ve kuaförde geçen filmlerde duyduklarımız tanıdık. Her pazartesi yazılmaya karar verdiğimiz spor salonu, işler çoktu gidemedim bahanesi, benim gitmeme gerek yok zaten lafları. Hepsi kendimize ve çevremize söylediğimiz ufak yalanlar aslında. Bu durum da Türk popunun unutulmaz şarkısı “Yalan” ile vurgulanıyor zaten.

Filmlerde, o yalan anlarında beliren kaslı ve sert bakışlı antrenör karakteri kahramanımız üzerinde gerilim yaratıp yalanını açığa çıkarırken onu bir önce oturduğu yerden kalkıp spora gitmeye teşvik ediyor. İkili arasındaki etkileşim, o komik bakışmalar ve tatlı gerilim de filme hoş bir lezzet katıyor. #FitMiyiz etiketiyle desteklenen filmler, MACFit’in “Ocak ayında üye olanlara 2 ay hediye” kampanyasını duyururken insanları bahaneleri bir tarafa bırakıp spor yapmaya çağırıyor.

İnternet ortamında ve sosyal platformlarda yayına giren filmlerin yanı sıra MACFit’in internet sitesi üzerinde de kampanyayı destekleyen, gaza getirici söylemler görülebiliyor: “Pazartesi değil, bugün başlıyoruz!” veya “Sabahları işe değil spora koşuyoruz!” gibi motive eden başlıklar promosyonun detayları veriliyor.

Künye:
Reklamveren: Mars Sportif
Reklamveren Temsilcileri: Bahar Uçanlar, Özkan Özyavuz, Deniz Kaya Özer, Damla Örün, Aslı Memecan, Gamze Kurt
Reklam Ajansı: Manajans J. Walter Thompson
Yaratıcı Yönetmen: Sami Basut
Yaratıcı Ekip: Deniz Ergin, Ümit Taşlı, Oktay Metin, Nurgül İletir, Öykü Özver, Tuna Ersöz
Müşteri İlişkileri: Leslie Krespin, Sibel Sezgin, Yasemin İpekçi
Stratejik Planlama: Berkant Avcı
Ajans Prodüktörleri: Ahmet Bayık, Çağrı Erdoğan, Zeynep Türkmen
Yönetmen: Arda Birkiye
Prodüksiyon Şirketi: Autonomy Film

Görsel: YouTube