Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modern Yaşamın Getirileri

Modern Yaşamın Getirileri

İllüstratör Lütfü Er, insanın yaşadığı içsel ve çevrel sıkıntıları çizgileriyle yorumlayarak bazı anlarımızı gaz ve toz bulutu olmaktan çıkarıyor.

İnsan olmak zor. İnsanlık kavramı yıllar içerisinde çok değişti, değişecek de elbet evriliyoruz. Ama insanlık kavramı değiştikçe ve insan ilerledikçe daha yabancılaşıyoruz sanki birçok konuya. Kendimize aynada ne zaman gerçekten baktık ya da birine gerçekten onu düşünerek iyi misin dedik. Birçok yaptığımız hareket gündelik yaşamımızda o anı kurtarmak içinmiş gibi. Ya da birçok kişi böyle hissettiği için topluluk olarak da bu his hepimize bulaşıyor, bilemiyoruz ki. Zor bir toplumda yaşıyoruz, gribe çare var ama küresel mutsuzluğa henüz çare yok.

Bize Bizi Anlatan Çizgiler

Ankara’da yaşayan illüstratör Lütfü Er de çizgilerinde bundan dem vuran bir sanatçı. Ya da o amaçla hareket etmiyorsa da bena bunu hissettirmeyi başarıyor. İllüstratör, insanın içsel ve dışsal yolculuğuna gönderme yapacak kelimeler seçmiş görünüyor ve bunları ince çizgileriyle birleştiriyor. Sanatçı ayrıca yeni yarattığı çizgisel dünyasını 25. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne de taşıdı ve festivalin sergilenen afişlerinden biri oldu. Bölünmüş vücutlar, hiçbir şeyi farkında olmadan bakan suratlar ve arka planda gerek desenlere benzer desen çalışmaları yapmak sanatçının çizimlerinde sevdiği detaylar.

İllüstratör Dribbble ve Behance’i tematik, Instagram’ı ise güncel iletişim için kullanıyor ve ana mecraları olarak konumlanıyor.

Görsel: Instagram, Behance