Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir İngiliz, Bir Alman ve Bir Japon HSBC Filminde

Bir İngiliz, Bir Alman ve Bir Japon HSBC Filminde

HSBC UK, yeni filminde İngiltere'nin çok kültürlülüğünü kucaklarken farklı kültürlerin bir İngiliz'in hayatına gündelik olarak ne kadar sık çıktığını, mizahi bir dille anlatıyor.

Dünyada göçmenlere karşı söylemler yaygınlaşırken, İngiltere ise Brexit ile daha içine kapalı bir yapıya doğru giderken HSBC İngiltere’den farklı kültürleri kucaklayan ve ülkenin bu kültürlerin bir araya gelmesiyle zenginleştiğini anlatan bir film geldi.

HSBC’nin dünya çapında kullandığı “Together We Thrive” (Birlikte Gelişiriz.) sloganı çerçevesinde yaratılan film; İngiltere’ye bugünkü haline getiren çok kültürlülüğü ele alıyor. JWT London tarafından yaratılan filmde komedyen Richard Ayoade’nin canlandırdığı karakter “Dünya vatandaşı” olarak tanımlanıyor ve farklı kültürlerden öğelerle geçen bir günü anlatılıyor.

Bir Gün İçerisinde Karşımıza Çıkan Farklı Kültürler

Bir kafede gününe başlayan karakterimiz, farklı kültürlerin İngilizlere nasıl değdiğini anlatmaya başlıyor. Çoğumuz güne Kolombiya, Guatemala veya Kosta Rika kahvesiyle başlıyoruz, diyor. Yolda Alman veya Japon otomobiller görüyoruz, Tayvan üretimi bisikletlere biniyoruz, Kore malı tabletlerde Amerikan filmleri seyrediyoruz, İsveçli yassı kutu mobilyalarla (tabii ki IKEA göndermesi!) uğraşıyoruz. Şilili, Arjantinli, Brezilyalı, hatta sık sık da Belçikalı futbolcuları kahramanlaştırıyoruz Akşam yemeğinde Çin, İtalyan veya Hint yemeği yiyor, Alman usulü ödüyoruz. Köpeklerimiz ise Meksikalı, Sibiryalı, Macar ya da Fransız…

 hsbc_jwt london_global citizen_ingiltere_bigumigu  hsbc_jwt london_global citizen_ingiltere_bigumigu  hsbc_jwt london_global citizen_ingiltere_bigumigu  hsbc_jwt london_global citizen_ingiltere_bigumigu

Film, Ayoade’nin “Denizin ortasında küçük bir kara parçasında yaşıyoruz ama biz bir ada değiliz, çok daha büyük bir şeyin parçasıyız.” sözleriyle sonlanırken HSBC’nin sloganına bağlanıyor. Film, mizahi bir ton taşısa da aslında İngilizlere günlük hayatta kullandıkları pek çok şeyin başka bir ülkeden geldiğini hatırlatıyor. Bu anlamda hepimizin dünya vatandaşı olduğumuzu da anımsatıyor.

Kampanya filmin yanı sıra basın, açık hava ve internet üzerindeki uygulamalarla destekleniyor.

Künye:
Reklamveren: HSBC UK
Reklam Ajansı: JWT London
Yaratıcı Yönetmen: Mike Watson
Yaratıcı Ekip: James Humphries, Craig Hunt
TV Yapımcısı: Sonny Botero
Yapım Şirketi: Gorgeous
Yönetmen: Chris Palmer
Yönetici Yapımcı: Rupert Smythe
Yapımcı: Ciska Faulkner
Görüntü Yönetmeni: Stepahane Fontaine
Yapım Tasarımcısı: Andy Kelly
Kostüm Tasarım: Natalie Humphries
Kurgu: The Quarry
Kurgucu: Scot Crane
Grade: Jean-Clement Soret
Post Prodüksiyon: Thomas Cole
Ses Efekt Set Süpervizörü: Dan Lorenzini
Ses Efekt Süpervizörü: Marcus Dryden
Ses: Parv
Ses: Wave

Görsel: YouTube