Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Project Linda ile Razer Phone Bilgisayara Dönüşüyor

Project Linda ile Razer Phone Bilgisayara Dönüşüyor

CES 2018'de Razer, Razer Phone'u 13 inç ekranlı klavyeli bir oyun istasyonu haline getiren Project Linda'yı duyurdu.

Dünyanın lider yüksek performans oyun ekipmanları üreticisi Razer tarafından duyurulan konsept bilgisayar Project Linda, touchpad yerine cep telefonunuzu koyduğunuzda çalışacak bir bilgisayar hayalini paylaşıyor. Özellike oyun severlerin yakından tanıdığı firmanın ilgi çekici projesini CES 2018’te deneyimledim.

Razer Ces2018 GIF - Find & Share on GIPHY

Dev ekranlı, klavyeli akıllı telefon

Razer için her yıl CES’te çılgın projeler duyurmak alışkanlık haline gelmiş. CES 2017’de Project Ariana ve Project Valerie’yi tanıtan marka, geçtiğimiz Kasım’da geliştirdiği akıllı telefonu Razer Phone‘u piyasaya çıkarmıştı. Project Linda ise Razer Phone’u adeta bilgisayara dönüştürüyor. Touchpad alanına takılan telefon, alana cuk oturuyor ve pek çok farklı amaca hizmet edebiliyor. İstenirse dokunmatik fare, istenirse de ikinci ekran oluyor. Project Linda, 13 inç büyüklüğündeki ekranı ve klavyesiyle Razer Phone’u Android işletim sistemli bir bilgisayara çeviriyor.

Tablet almak yerine telefonu tablete dönüştüren Superscreen ve Android telefonu kabloyla bağlayıp bilgisayara dönüştüren Superbook bu akımın ilk örnekleri arasında sayabiliriz. Razer’ın bu hamlesi de kendi ekosistemini henüz yeni gelişen bir trendi yakalama olarak yorumlanabilir. Telefonu touchpad yaparak inovasyon yapması da Project Linda’nın artıları arasında. Unutmadan ekleyelim, Superbook SXSW 2017 Interactive Innovation Awards’ta finale kalmıştı.

Gittim, gördüm. Bilgisayara bağladığınızda destekleyici fonksiyonları olan farklı komutları yapabileceğiniz bir ekran görevini üstleniyor. Çıkarttığınızda da tekrar telefon olarak kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Beni heyecanlandırdı, diyebilirim.

Bakalım, Razer’ın Project Linda’sı nasıl gelişecek birlikte takip edeceğiz.

Görsel: Bigumigu, Razerone