Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kıyamet Sonrası Dünyada Oyuncaklar

Kıyamet Sonrası Dünyada Oyuncaklar

Japon sanatçı Y. Nakajima çocukluğumuzun oyuncaklarını yeniden yorumlayıp birer savaşçıya dönüştürüyor.

Ortada bir gelecek tasviri varsa genelikle bu distopya özelinde oluyor dünyada. Geleceği düşündüğümüzde kötü olasılıklar hemen aklımıza geliyor. Gerçi insan geçmiş, gelecek ya da şu an fark etmeksizin seviyor kötüyü düşünsün ve bardağın boş tarafına baksın. Söz konusu gelecekse ama distopya bardağın boş tarafından bakmak olmuyor, bizlere bir uyarı oluyor. “Bakın bunlar düzelmezse böyle şeyler de olabilir” diye. Kulağımıza küpe oluyor kısaca bu kötü gelecek senaryoları. Japon sanatçı Y. Nakajima namıdiğer Badland Models de distopik dünyanın kahraman oyuncaklarını sunuyor bizlere.

Onlar Artık İyi Çocuk Değiller, Serseri Birer Kahramanlar

Pikachu’dan Winnie the Pooh’a, Mickey Mouse’dan Donald Duck’a geniş bir oyuncak ve figür yelpazesi var sanatçının. Popüler kültürün birçok karakteri koleksiyonunda mevcut. Etkileyici ve özel oyuncaklar yaratarak, popüler kültürün karakterlerini titiz ve ayrıntılı bir çalışma ile yıkılmış bir dünyaya taşıyor. Kurguladığı karanlık ve fütüristik dünya, Filip Hodas’ın Pop Culture Dystopia‘sını da akıllara getiriyor.

Sanatçı çocukluğundan bu yana onda olan oyuncak ve figürleri distopik bir dünyaya göğüs gerecek şekilde yeniden tasarlıyor. Tabii bütün oyuncaklar çocukluğundan değil, gördükçe koleksiyonuna yeni oyuncak ve figürler ekliyor sonrasında da onları dönüştürüyor.

Sanatçının yeniden yorumladığı kötü gün dostu oyuncakları blogundan takip edebilirsiniz.

Görsel: Y. Nakajima