Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Anne ile Oğlunun Yaşamındaki Hatırlanmaya Değer Anlar

Bir Anne ile Oğlunun Yaşamındaki Hatırlanmaya Değer Anlar

IKEA Canada için hazırlanan yılbaşı filmi, bir bekar anne ile oğlunun yaşamını sıcak ama gerçek bir bakışla ele alıyor.

IKEA; reklamların yansıttığından daha gerçek, daha samimi bir aile yaşamını anlatmaya ve boşanma, ayrılık, çatışma, ebeveynlik gibi konulara eğilmeye devam ediyor. Bu çerçevede daha önce bekar bir annenin hayatını anlatan, duygusal bir IKEA filmi görmüştük. Şimdi de IKEA Canada için yine bir bekar annenin yaşamını ele alan bir yılbaşı filmi geliyor.

Van Morrison’un “Crazy Love” baladının eşlik ettiği 1 buçuk dakikalık film; küçük şeylerin hayatımızdaki önemini anlatıyor. Filmde bir anne ve oğlunu görüyoruz. Kadın, çocuğuna mutlu bir yaşam sunabilmek için yıl boyu tek başına çalışıyor çabalıyor. Ödenmesi gereken faturalar, ev işleri, iş, günlük angaryalar arasında biraz yorgun, biraz tükenmiş bir anne bu.

“Bottled” adını taşıyan film bu anlamda bir ana-oğulun iki kişilik dünyalarından çok gerçek bir kesit sunuyor. Yorgun argın bütçe yapmaya çalışan kadının zoraki de olsa oğlunun resmiyle ilgilenme çabası ve o resmin kadına aktardığı mutluluk… Bunlar hoş detaylar.

Çocuğun Annesine Sürprizi

Çocuksa film boyunca elinde IKEA şişeleri bazı anları yakalamaya çalışıyor. Filmin sonunda ise çocuk annesine sürprizini gösteriyor. Yılbaşı ağacının altına yerleştirdiği; içlerinde mutluluk, iyilik, eğlence, sevgi gibi sözcükler yazan kağıtların olduğu şişelerle gösteriyor ve o noktada çocuğun film boyunca ne yaptığını daha iyi anlıyoruz. Çocuk aslında beraber geçirdikleri tatlı ve mutlu anları şişeleyerek biriktirmiş. Tıpkı çocukluğunun geçtiği manzaraları çift pozlama ile kavanozlara saklayan fotoğrafçının projesindeki gibi.

anne_ikea_bottled_rethink_kanada_bigumigu

anne_ikea_bottled_rethink_kanada_bigumigubekar anne_ikea_bottled_rethink_kanada_bigumigu

Film, melodrama kaçmadan bir anne ile oğlunun arasındaki bağı gerçek bir şekilde aktarmayı başaran, sıcak ve gerçek bir hikaye anlatıyor. Hayat bizi oradan oraya savururken belki de fark etmediğimiz güzelliklerin aslında hayatın her anında var olduğunu anımsatırken bunların yılbaşına özel şeyler olmadığını, yaşamın bir parçası olduğunu da vurguluyor.

Künye:
Reklamveren: IKEA Canada
Reklam Ajansı: Rethink Toronto
Yaratıcı Yönetmen: Aaron Starkman
Sanat Yönetmeni: Jake Bundock, Paul Riss
Reklam Yazarı: Aaron Starkman , David Daga
Strateji: Sean McDonald, Stacy Ross
Yayın Yapımcısı: Anne Marie Martignago
Yapım Şirketi: Spy Films
Yönetmen: Rachel McDonald
Kurgu: Brian Williams
Görüntü Yönetmeni: Evan Prospfsky
Uygulayıcı Yapımcı: Jennifer Walker
Post Prodüksiyon Şirketi: Saints Editorial
On-Line: The Vanity
Grading: Alter Ego
Ses: Vapor RMW

Görsel: Vimeo