Ogilvy & Mather (O&M) Singapur ve Greenpeace Avusturalya, küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek Sidney’de etkileşimli bir çalışma gerçekleştirdiler. Yoğun insan trafiğine sahip Pitt Street Mall’da sergilenen “Reverse Global Warming Project” adını taşıyan yerleştirmede, bir buz dağının tepesinde oturan kutup ayısının evinin erimesini engellemek için insanların destekleri istendi ve yapılan bağışların sonuçları canlı olarak gözlemlenebildi.
Çalışmada saydam bir silindir tepesindeki buz dağında oturan bir kutup ayısı var. Buz dağı damla damla, ağır ağır eriyor. Ayının evi yavaşça yok oluyor. Kutunun üzerindeki mesaj yoldan geçenleri iklim değişikliğine karşı aksiyon almaya, Greenpeace’in açtığı “Save the Arctic” imza kampanyasına katılmaya veya bağışta bulunmaya davet ediyor. Bir de köşede bir QR kod (karekod) var, “Sence küresel ısınmayı tersine çevirebilir misin?” diye soruyor. Eğer geçenler QR kod aracılığıyla işle etkileşime geçerse kod kişiyi Greenpeace’in ilgili sayfasına gönderirken, çalışmada da şaşırtıcı bir şey gözlemleniyor. Damlalar yavaşlıyor, yarı yolda donuyor ve sonra yer çekimine baş kaldırarak tersine hareket etmeye, buz dağına geri dönmeye başlıyor. Daha fazla insan katıldıkça, etki daha da güçleniyor. Böylece insanlar sayesinde “küresel ısınma geri döndürülmüş” oluyor.
Greenpeace Program Direktörü Nic Seton’a göre küresel ısınma konusunda farkındalık yaratırken yaşanan büyük sorun, küresel ısınmanın etkilerinin ne anlama geldiğini insanların görmekte zorlanması. Bu çalışma, bunu kısa yoldan görselleştirmeye yarıyor. İnsanlar bir araya geldiğinde küresel ısınmanın çevreye olan etkileri yavaşlatılabilir, durdurulabilir, hatta tersine döndürülebilir.
Künye:
Reklamveren: Greenpeace Avusturalya
Reklam Ajansı: Ogilvy & Mather Singapur
Yetkili Yaratıcı Yönetici: Eugene Cheong
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Melvyn Lim
Yaratıcı Yönetmen: Xander Lee
Reklam Yazarı: Augustus Sung
Ajans Yapımcısı: Alvin Chin
Yapım Şirketi: The Visual Asylum, Freeflow Productions, Insert Coin
Görsel: YouTube