Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Akıllı Acil Durum Çantası: Seventy2

Dünyanın En Akıllı Acil Durum Çantası: Seventy2

Seventy2, acil durumların ve felaketlerinden ardından gelen ilk 72 saat boyunca hayatta kalabilmeyi sağlayan bir akıllı set.

Tıp uzmanlarının, askerlerin, dağcıların ve felaket zamanlarında hayatta kalmanın formüllerini bilen diğer uzmanların birlikte tasarladığı bir hayatta kalma setiniz olsun ister miydiniz? Uncharted Supply Co, Seventy2 setini tasarlamadan önce uzman gözüyle şu soruya cevap aramış: “Artan nüfus, iklim değişikliği nedeniyle artan doğal felaketler ve terör saldırıları korku veren boyutlara ulaşmış durumdayken ailenizi güvende tutmak için onlara ne öğretirdiniz, hangi malzemeleri yanlarına almalarını isterdiniz?”. Seventy2, uzmanların bu soruya verdiği cevaplara göre tasarlanmış ve dünyanın en iyi hayatta kalma seti olduğu iddiasıyla Indiegogo‘da fon topluyor.

99 Depremi sonrası araştırma yapanlar ilk 72 saat konusuna aşinadır; acil durumlarda ilk 72 saat içerisinde neler yaptığınız, hayatta kalıp kalmayacağınızı belirler. Seventy2 seti, adından da anlaşılacağı üzere bu 72 saat kuralı göz önünde bulundurarak geliştirilmiş ve temel olarak kullanıcının bu ilk 72 saat boyunca hayatta kalmasını amaçlıyor. Ekip ortaya çıkan ürünü şöyle tarif ediyor: “30’dan fazla araçla ve binlerce uygulamayla donatılmış, içindeki direktiflerin kolayca anlaşılabildiği Seventy2, dünyadaki en iyi hayatta kalma seti. Ailenizin ve sizin her türlü acil duruma karşı hazırlıklı olduğundan emin olmanız için otomobilinize, evinize veya ofisinize sadece ve sadece ondan almanız yeterli.”

Seventy2 ekibinde; 125 ülkeyi gezmiş, Everest’e tırmanış yapmış, askeri görev yapmış, Bolivya’daki vahşi ormanları gezmiş, dünyanın en uç noktadaki tehlikelerini tatmış deneyimli insanlar bulunuyor. Ürün Indiegogo’da şimdiye kadar hedefinin yaklaşık 6 katı kadar fon toplamış.

Seventy2 acil durum setinin en ayırt edici özelliklerinden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Su taşıyıcısına ve su üzerinde durabilen hava yastığına dönüşebilen hafif çanta tasarımı.
  • Önemli dökümanları ve elektronik cihazları koruyan su geçirmez cep.
  • Yansıtma özeliliği olan logo ile karanlık ortamda görünürlük ve güvenlik.
  • Sıradan ayakkabıları kar ayakkabısına dönüştürebilen, kırıklar için kol askısı olarak kullanılabilen ve daha birçok amaca hizmet edebilecek delikli plastik parçalar.
  • İnsan gücüyle çalışan şarj cihazı.

Uncharted Supply Co ekibi şimdiden yeni ürünleri olan Hideaway’in de müjdesini vermiş. Ürünün hedefi, kullanıcıyı soğuk hava koşullarında sıcak tutmak. Hideway, içi boşken beyzbol topu büyüklüğünde olan, su ve hava geçirmeyen, yırtılmaz malzemeden yapılmış bir ceket. Gazete kağıdı, kuru yaprak, pamuk vb o an erişimi mümkün olan bir malzemeleyle içi doldurulabiliyor.


Görsel: Uncharted Supply Co.