Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ahşap Dişliler, Krank Milleri, Lastikten Motorlarıyla Mekanik Modeller

Ahşap Dişliler, Krank Milleri, Lastikten Motorlarıyla Mekanik Modeller

Kendin-yap ahşap mekanik modellerinden oluşan seri Kievli UGEARS’ın imzasını taşıyor.

Kievli 
UGEARS’ın tasarladığı seri, ahşap mekanik modellerden oluşuyor. Şu anda Kickstarter’da fon arayışında olan seride şimdilik 11 adet model bulunuyor: Traktör, tramvay, tren gibi mekanik model deyince ilk akla gelecek taşıtların yanında, üzerindeki mekanizma sayesinde kapağı açılıp kapanan kartvizitlik, mücevher saklama kutusu, kronometre, mini tiyatro sahnesi gibi yine içindeki mekanik aksamıyla hareketli çeşitli seçenekler de var.

Modellerin çalışmasını sağlayan mekanizmaların giriftliği, modellerin desensiz, renksiz ahşap görünümlerinin basitliği güzel bir uyum yakalamış. Lazer kesim ile kesilmiş boyasız ahşap parçaları herhangi bir yapıştırıcı kullanmadan lego yapar gibi birleştiriyorsunuz. Modellerin hepsinin hareketli olması da seriyi çekici kılan özelliklerinden biri olmuş.

Örneğin serideki buharlı lokomotifi arkasından kurup içindeki elastik bantta enerji biriktiriyorsunuz, kurma kolunu serbest bırakıp enerji modelin içindeki mekanik aksama aktarıldığında lokomotif hareketleniyor. Benzer çalışma prensipleri diğer modeller için de geçerli.

Tüm modelleri 
şuradan inceleyebilirsiniz.

Görsel; ugearsmodelskickstarter