Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pac-Man Oynayarak Bağışta Bulunmak

Pac-Man Oynayarak Bağışta Bulunmak

İsveç Kızılhaçı, bağış konusuna yeni ve eğlenceli bir boyut kazandırdı.

İsveç Kızılhaçı hem tabii ki daha fazla bağış alabilmek için hem de bağış yapma sürecini eğlenceli hale getirmek için havaalanlarına Pac-Man ve benzeri efsane oyunların makinalarını yerleştirmiş.

Oyun seçimleri, sadece uçağı rötar yapanları değil, makinaların önünden gelen geçen birçok insanı tavlayabilecek cinsten. “Pac-Man”, “Space Invaders” gibi olabildiğince basit, eğlenceli ve tabii ki nostaljik oyunlar seçilmiş. Bu oyunların hem başından pat diye kalkılabilir, hem de oynamayacakların bile ilgisini üstünde sırf logo olan şeffaf bir kutudan çok daha fazla çeker.

Şu anda sadece Stockholm ve Göteborg Havaalanlarında bulunan makinalarla ilgili minik bir detay da her ülkeye ait bozuk parayla oynanabiliyor olması. Yolculuk sonrası cepte biriken bozuklukları hedef alan hayır kurumu, böylece aynı zamanda dolaylı olarak bizi de bu “yolculuk sonrası şıngırdayan cep” derdinden kurtarıyor.

Genelde cebindeki bozuklukları ne yapacağını bilemeyenler gidip bir hayır kurumu kutusuna boca etmezler ama şahsen her daim aç Pac-Man’in limon sarısı kafasını görüp de soğukkanlılığını koruyabilecek çok az kişi tanıyorum.

Hey! Tema, Lösev, hayvan barınakları buraya bakın. Haydi, “Game City”ler furyası sona erince gözden düşen oyun makinalarının, sonbaharlarını kış uykusunda geçirdikleri huzur evlerini keşfe! Orada mutlaka derdinizle ilişkilendirebileceğiniz para toplama makinanız sizi bekliyor.

Görsel; Youtube