Twitter kullanıcılarıyla paylaştığı API’lar ile üçüncü parti alanlarda veri kullanımına izin veriyor. Bunu günümüzde pek çok sosyal medya kullanıyor. API yani uygulama programlama arayüzü yazılım geliştiricilerin kullandığı medyalar üzerinden veri işleme yöntemi. Örneğin siz bir siteye “Facebook ile Bağlan” dediğiniz anda o site ile Facebook arasındaki iletişimi kuran köprü API verileri oluyor.
Bu mekanikleri kullanarak Twitter’da kullanıcılara küçük sürprizler yapan başka kullanıcılar da var. Üç kez Beetlejuice diyerek tweet atarsanız @Betelgeuse_3 isimli hesap size “IT’S SHOWTIME!” diyerek yanıt veriyor. Eğer tweet’iniz içinde Fight Club yazıyorsa @IAmJacksBot isimli hesap size alıntı yaparak yanıt veriyor. Kimi hesaplar ise bu eğlenceli işi kendi kendine yapıyor. @anagramatron isimli hesap Twitter üzerinde gönderilen tweet’leri tarayarak anagram olan tweetleri arka arkaya RT’liyor.
23 Eylül akşamı 9’u 10 geçe; gönderilen görselleri düzenleyip örgü ve diğer el işleriyle hazırlanmış gibi gösterip iade eden @a_quilt_bot isimli hesap, görsellerin eski tabiriyle “kafa ayarı” dediğimiz glitch gibi bozulma efektleri ve belirli alandaki pikselleri tüm görsele aktaran @pixelsorter isimli hesaba bir tweet attı. Toz ve gaz bulutundan sonraki büyük patlama gibi bu döngü de mavi üzerine beyaz minik bir “Tweet” tuşu ile başladı.
Bu iki arasındaki ilişki yaklaşık bir gün sürse de aynı konuşma içerisinde diğer kişilerin de katılımıyla ilişkilerini canlı tutuyorlar.
@pixelsorter pic.twitter.com/aqbQoYouIo
— Quilt Bot (@a_quilt_bot) September 23, 2014
Görsel; Twiiter