Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Virgin America’dan İş İnsanlarına Uçuş-içi Sosyal Medya Deneyimi

Virgin America’dan İş İnsanlarına Uçuş-içi Sosyal Medya Deneyimi

Virgin America uçuş süresince sosyalleşmeye teşvik amaçlı bir sistem hazırlıyor.

Virgin America’nın bu yeni projesi, tam da her fırsatta sosyalleşmeyi özellikle de sosyal medya aracılığıyla yapmayı seven profesyonellere yönelik. Profesyonellere yönelik sosyal ağ uygulaması HereOnBiz ile birlikte yaptığı iş birliği sayesinde Virgin America, iş yaşamının profesyollenerini hedefleyen ve uçuş süresince kullanabilecekleri konum tabanlı bir servisi hayata geçirmek üzere.Bu servis sayesinde yolcular uçak içinde ya da daha öncesinde havaalanındaki kapı noktalarında Here On Biz uygulaması ile kendi sosyal ağlarını birleştirip (örneğin LinkedIn, Facebook, Twitter vb.) birbirlerinin profil fotoğraflarını, uzmanlık alanlarını ve kısa özgeçmişlerini görebilecekler.
Özellikle aynı uçuşta belirli konferanslara, iş toplantılarına katılan profili hedefleyen uygulamanın chat özelliği sayesinde yolcuların birbirleri ile hızlı iletişme geçmeleri de öngörülüyor. Tabi sohbet (chat) özelliğini aktif edebilmek için öncelikle iki kullanıcının birbirlerini bağlantı olarak kabul etmeleri gerekiyor.Şubat sonunda hayata geçmesi beklenen uygulamanın iOS akıllı telefon ve tabletlerden erişimi için uçuş-içi kablosuz internet ağına bağlı olmanız da şart olarak sunuluyor. Aslında bu özellik de servisin iş yaşamındaki profesyonelleri hedef aldığını gösteren bir diğer ipucu diyebiliriz.

Son dönemde hava yollarının teknoloji adaptasyonunun giderek arttığı gerçeği sitemizde de oldukça işleniyor. Bu haberde de görülebileceği gibi birçok hava yolu firması yüksek teknolojiyi yolcuları ile buluşturmanın alternatif methotlarını arama noktasında hızlanmış durumdalar. Bakalım ülkemizdeki firmalarda ne zaman bu tarz servisleri göreceğiz.
2012’de KLM’in Meet & Seat projesi, uçağa biniş öncesi sosyal ağ entegrasyonuyla koltuk seçimi yapmaya izin veriyordu.