IKEA Kanada, Rethink imzasını taşıyan “Unpackaged Goods” (ambalajsız ürünler) kampanyasıyla Kanadalıları mutfaklarında daha sakin ve düzenli alanlar yaratmaya davet ediyor. Kampanya, IKEA’nın saklama çözümlerinin yalnızca mutfak ürünlerini değil, reklam dünyasının görsel karmaşasını bile organize edebileceğini gösteriyor.
Kampanyanın ilham kaynağı, sosyal medya akışlarında son aylarda giderek daha fazla öne çıkan minimalist mutfak düzeni trendi. Düzenin ön planda olduğu, görsel kalabalığın ise minimuma indirildiği bu estetik anlayış; yaşam tarzı influencer’ları, ASMR içerik üreticileri ve ünlü isimlerin paketli gıdaları farklı kaplara aktararak sadeleştirdiği videolar üzerinden büyük popülerlik kazandı. Bu düzenleme süreçlerinde kullanılan saklama kaplarının büyük bölümünü ise IKEA ürünleri oluşturuyor.
Kampanya kapsamında IKEA’nın EKLATANT, VARDAGEN ve IKEA 365+ gibi popüler saklama serileri kullanılarak Skittles, Shreddies ve Honeycomb gevrekleri, Maxwell House hazır kahvesi, Whippet ve Wagon Wheel marshmallow atıştırmalıkları, Bear Paws ve Real Fruit Gummies gibi yoğun marka görünürlüğüne sahip ürünler sade kaplara aktarılıyor. Böylece Kanada’nın açık hava reklamları açısından en yoğun alanlarında görsel bir sakinlik hissi yaratılması hedefleniyor.

Marka sloganları da düzenlendi
Kampanya kapsamında hazırlanan sosyal medya içeriklerinde, kampanyada yer alan markaların ikonik sloganları da yeniden yorumlanmış. Örneğin Skittles’ın ünlü sloganı “Taste the Rainbow”, bu kampanyada “Organise the Rainbow”a dönüşmüş. Maxwell House için ise “Good to the Last Drop” sloganı “Organised to the Last Drop” şeklinde yeniden kurgulanmış.

21 Nisan’da başlayan kampanya; açık hava reklamları ve sosyal medya kanalları üzerinden hayata geçirilmiş. TikTok, Pinterest ve Meta platformlarında yer alan kampanyanın Toronto’daki açık hava uygulamaları arasında Sankofa Square, Church ve Bloor bölgesi ile şehir genelindeki otobüs durakları bulunuyor. Montreal’de ise Place des Arts istasyonları ve çeşitli toplu taşıma durakları kampanyaya ev sahipliği yapıyor.
IKEA Canada Pazarlama Direktörü Jonelle Rickets, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle demiş: “Kanadalılar bahar temizliği listelerini tamamlamaya çalışırken, kiler düzenleme fikri göz korkutucu görünebilir. Ancak bunun zor olması gerekmiyor. IKEA’nın erişilebilir fiyatlı, işlevsel ve iyi tasarlanmış saklama çözümleri sayesinde evdeki dağınık alanları kontrol altına almak ve organizasyonu günlük yaşamın küçük ama anlamlı bir mutluluk anına dönüştürmek mümkün.”



Künye:
Marka: IKEA Kanada
Ajans: Rethink
Kreatif Direktörler: Aaron Starkman, Mike Dubrick
Grup Kreatif Direktörleri: Zachary Bautista, Geoff Baillie
Kreatif Direktör Yardımcıları: Rachel LeBlanc, Ryan CookisSanat Yönetmenleri: Rachel LeBlanc, Ryan Cookish, Zachary Bautista
Metin Yazarı: Geoff Baillie
CSO: Sean McDonald
Strateji Başkanı: Julian Morgan
Strateji Direktörü: Emma Bayfield
Stratejist: Sydney Pottow
Müşteri İlişkileri Grup Direktörleri: Kiara Wilson, Tori Zenko
Müşteri İlişkileri Direktörleri: Jamie Flatow, Hélène Royer
Müşteri İlişkileri Süpervizörü: Rachel Rava, Queenie See
Halkla İlişkiler: Meredith Burns, Chenda McKissick, Sara Lemmermeyer
Koordinatör: Christina Avril-Dieudonné
Entegre Yapımcı: AJ Merrick, Terri Winter
Stüdyo Müdürü: Todd Bennett
Sanatçılar: Victoria Panos, Alex Plociennik
Dijital Tasarımcı: Dustin Gamble
Prodüksiyon: Rethink
Fotoğrafçı: Tania Di Nardo
Yapımcı: Sheila McElrea
Rötuş: Kevin Luc
Görsel: IKEA Kanada






