Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spotify’da Çalma Listesi Kapaklarını Uygulama İçinde Tasarlama Özelliği

Spotify’da Çalma Listesi Kapaklarını Uygulama İçinde Tasarlama Özelliği

Spotify, "Create Cover Art" isimli bir kapak tasarım aracıyla kullanıcıların kendi oluşturduğu çalma listeleri için uygulama içinde kapak tasarlamalarına imkan sağlıyor.

Şu anda beta aşamasında olan Create Cover Art; OS ve Android cihazlarda, hem ücretsiz hem de premium abonelere kişiselleştirilmiş çalma listesi kapakları tasarlama imkanı sunuyor. Kullanıcılar bu özelliğe, çalma listelerinin üç noktalı menüsünden erişebilecek. Bu menü üzerinden metin stili, renk seçimi, efektler ve özel çıkartmalar için seçenekler bulabilecekler.

Spotify, bu yeni özelliği tanıtmak için şu anda Clairo, Jamie xx ve Arlo Parks gibi müzisyenlerin yanı sıra Imogene Strauss ve Cey Adams gibi görsel sanatçılarla iş birliği yapıyor. Bu sayede yeni özelliğin çalma listesi sunumundaki yaratıcı olanakları bu sanatçılar tarafından ortaya koyuluyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Spotify (@spotify)’in paylaştığı bir gönderi

Strauss, özellik hakkındaki görüşlerini şöyle açıklıyor: “Beni küçük bir çocukken bilgisayarda çizim yapmayı öğrendiğim, ortaokulda blogumu özelleştirdiğim günlerime götürüyor. Çalma listelerimi doğru şekilde hazırlamaktan gurur duyuyorum, üzerlerine özel bir kapak koymak onu çok daha özel kılıyor. Herkes bununla çok eğlenecek.”

Şu anda beta sürümü İngilizce konuşan kullanıcılar için 65 pazarda mevcut. Bu özelliğe erişimi olanlar için süreç basit: bir çalma listesi seçin, üç noktalı menüye dokunun, ‘Kapak Resmi Oluştur’u seçin ve yaratıcılığın akmasına izin verin. Dinleyiciler daha sonra benzersiz başyapıtlarını sosyal medya platformlarında da paylaşabiliyor. Şu anda Türkiye’deki kullanıcılar için çalma listelerinin kapaklarını sadece görsel yükleyerek değiştirmek mümkün.

Kullanıcılar farklı tasarımlarla sonsuz sayıda deney yapabilecek. Fakat yeni tasarım otomatik olarak önceki tasarımın yerini alacağından önceki tasarımlarını korumak isteyenler, çalma listelerinin kopyalarını oluşturma gibi bir yöntem izleyebilir.

Görsel Spotify