Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tünelin Ucundaki Işık Olan Tüylü Dostlar

Tünelin Ucundaki Işık Olan Tüylü Dostlar

İngiltere'deki hayvan kurtarma ve bakım evi Mayhew; Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde, hayatı evcil hayvanlarla paylaşmanın iyileştirici etkilerine dikkat çekti.

Londra’da faaliyet gösteren Mayhew, Light at the End of the Tunnel (Tünelin Sonundaki Işık) kampanyasında; hayatı evcil hayvanlarla paylaşmanın zihinsel sağlık açısından sağladığı faydalara ışık tutuyor. 10 Ekim 2024 Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde başlatılan kampanya, reklam ajansı McCann Demand imzasını taşıyor. Kampanyadaki görseller, dijital sanatçı Justin Metz tarafından ücretsiz olarak hazırlanmış.

Kampanya, toplumsal ruh sağlığı açısından endişe verici bir istatistiğe dayanıyor. Bu istatistiğe göre, Birleşik Krallık’taki yedi yetişkinden biri, zihinsel sağlıklarının şimdiye kadarki en düşük seviyede olduğunu söylüyor.

Şifalı patilere yuva ol

Görsellerde umudu ve pozitif bakış açısını simgeleyen, sonu aydınlık olan tüneller yer alıyor. Mesajda da beklendiği üzere “tünelin sonundaki ışığı görmek” şeklindeki yaygın zihinsel sağlık metaforu kullanılmış.  Görseller, hayvanların nasıl duygusal destek sunabildiğini ve zor zamanlarda moralleri yükseltmeye nasıl yardımcı olabildiklerini hatırlatıyor.

Bu çaba, izleyicileri Mayhew’in hayvan destekli terapiyi bakım evlerine, hastanelere ve okullara getiren TheraPaws programına yönlendiriyor. Birleşik Krallık’taki köpek sahiplerinin %90’ının evcil hayvanları sayesinde kendilerini zihinsel olarak daha sağlıklı hissettiklerini ortaya koyan YouGov anketinin kanıtladığı üzere, bu seanslar zihinsel ve duygusal sağlığın iyileştirilmesinde önemli faydalar sağlamış.

Ne yazık ki bizim ülkemiz için en önemli soru: “Bu karanlık tünelde, bizler tüylü dostlarımıza ışık olabilecek miyiz?”

Bir Kedi Gördüm Sanki!

Görsel: McCann Demand