Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sesini Yükseltmekten Korkma, ‘Sen Kız Biz Yanındayız’

Sesini Yükseltmekten Korkma, ‘Sen Kız Biz Yanındayız’

Toplumsal cinsiyet eşitliğine farklı bir perspektiften bakan Sabancı Vakfı, Dünya Kız Çocukları gününü romantizmden son derece uzak şekilde kutlamayı tercih ediyor.

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve tüm dünyada 11 Ekim’de kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, bu sene maalesef hepimizin üzerinde çok başka bir etki uyandırıyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan kadına şiddet olayları ve sonrasında deneyimlediğimiz toplumsal infial halinin yıkıcılığı bir yana dursun, bu ruh hali birçok kadına yıllardır koruduğu sessizliğini bozduruyor. İşte Sabancı Vakfı da bu senenin Dünya Kız Çocukları Günü’nü, kız çocuklarının narin, ‘korunmaya muhtaç’, ‘özen isteyen’ kırılgan varlıklar olduğuna dair inançları tamamen ters yüz eden bir dille kutluyor.

Merkezine ilk kez Dr. Harriett Lerner‘in Öfke Dansı kitabında bahsettiği ‘Kadın Öfkesi’ni ve bu öfkenin toplumsal dönüştürme gücünü ele alan ‘Kız Çocuk’ isimli film, kız kelimesindeki eş sesliliği kullanarak kız çocuklarına ‘Kız Çocuk!’ çağrısında bulunuyor. Toplumsal cinsiyet normlarıyla, cinsiyetler arası fırsat eşitsizliği ile, ahlaki yargılarla ve zorbalıklarla ancak yerinde bir öfke ile mücadele edilebileceğinin altını çizen film, kız çocuklarını haksızlıklara karşı seslerini yükseltmeye #SenKızBizYanındayız mesajı ile teşvik ediyor.

50 yıldır toplumsal cinsiyet eşitliği alanında önemli çalışmalar yapan Sabancı Vakfı Geleceğini Kuran Genç Kadınlar ve Fark Yaratanlar programları ile kız çocuklarının başta nitelikli eğitime erişebilmesi, devamında da ekonomik ve toplumsal hayata katılımına büyük katkılar sağlıyor.

Künye:

Yaratıcı Ajans: TBWA/ İstanbul

Prodüksiyon Şirketi: Organic Film

Yönetmen: Yiğit Karagöz

Post Prodüksiyon: Sinefekt

Seslendirme: Doğa Rutkay Kamal

Müzik Yapımı: Persenk Music

 

 

Görsel: Youtube