Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Interbrand’ın En İyi Küresel Markalar 2024 Listesi Yayınlandı

Interbrand’ın En İyi Küresel Markalar 2024 Listesi Yayınlandı

Interbrand'ın 25 yıldır sürdürdüğü En İyi Küresel Markalar (Best Global Brands 2024) araştırmasının 2024 raporunun ilk beş sırasında Apple, Microsoft, Amazon, Google, Samsung yer alıyor.

New York merkezli küresel marka danışmanlığı şirketi Interbrand’ın 2000’den bu yana yayınladığı En İyi Küresel Markalar (Best Global Brands) sıralama ve raporunu yayımladı. Sıralamayı ayrıştıran faktör değerlendirmenin şirket değil marka özelinde gerçekleşiyor olması. Böylece aynı çatı altındaki farklı markalar listede kendilerine yer edinirken hisse değerleri tavan yapan şirketlerin marka olarak aynı pozisyonu koruyamadığı görülüyor.

Nike 14. sırada yer alırken Jordan da 99. sıradan bu seneye listeye giriş yapmış. Instagram (15.) ise Facebook’tan (21.) yukarıda yer alıyor. Nvidia ve Intel sıralamada 36 ve 37. olarak arka arkaya geldiğini görüyoruz.

2000 yılından bu yana devam eden rapor ve araştırmada şu ana kadar 185 marka yer almış. Kodak, Nokia, Heinz, AOL gibi markalarla birlikte toplam 85 marka zaman içerisinde gözden kayboldu. Yıllar içerisinde listede kalmayı başaran sadece 35 marka olurken her zaman ilk 10’da olmayı başaran sadece iki marka olmuş: Microsoft ve Coca-Cola.

Interbrand’ın Best Global Brands 2024 raporunu buradan inceleyebilir, markaların sıralamasına buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Interbrand 1, 2