Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Ülkelerde Farklı İsimleri Olan Markalar

Farklı Ülkelerde Farklı İsimleri Olan Markalar

Just The Flight dünyanın farklı ülkelerinde çeşitli sebeplerden ötürü farklı isimleri olan küresel markaları derleyerek bir infografik hazırladı.

Küresel markaların tüketici üzerindeki en büyük etkisi, dünyanın neresine giderseniz gidin aynı standartlara sahip olması. Ekonomide bile bu küresel markaların eş ürünleri Big Mac Endeksi gibi tanımlarla karşımıza çıkıyor. Ürün her ülkede aynı olduğu için, karşılıklı ekonomik analiz içinde birim miktarı kaç paraya aldığımızı hesaplamamıza yarıyor.

Küresel markaların tüketim ekonomisi içinde böylesine bütünsel bir etkisi bulunurken Burger King, KFC, Lay’s, Algida gibi markalar bazı durumlarda isimlerini değiştirerek yerel pazarlara girmeyi tercih edebiliyor. Marka güvenilirliğini ve bilinirliğini değiştiren bu durumları Just The Flight isimli uçak bileti arama sitesi bir infografiğe dönüştürdü.

Örneğin; Burger King, Avustralya’da hizmet vermeye başladığında zaten orada Burger King isimli bir markanın olduğunu gördü. Bunun üzerine farklı bir isim seçmesi gerekince Hungry Jack’s olarak yer aldı. KFC ise Kanada’ya açılırken ülkenin anadillerinden biri olan Fransızcaya uyum sağlayarak PFK (Poulet Frit Kentucky) ismiyle faaliyet gösteriyor.

Görsel; Just The Flight