Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Studio Ghibli Filmlerinden Sahneler, Birer Heykel Olarak ArtScience Museum’da

Studio Ghibli Filmlerinden Sahneler, Birer Heykel Olarak ArtScience Museum’da

Studio Ghibli'nin filmlerindeki büyüleyici karakterler ve sahneler Singapur'daki ArtScience Museum'da "The World of Studio Ghibli" sergisinde 3 boyutlu olarak ziyaretçilerle buluşuyor.

Studio Ghibli, yaklaşık kırk yıldır; zengin anlatıları, görsel görkemi ve hayranlık uyandıran karakterleriyle dünya çapında izleyicileri büyülüyor. 4 Ekim’de Singapur’daki ArtScience Museum’da, Japon animasyon evinin ülkedeki ilk sergisi olan The World of Studio Ghibli’nin açılması da ülke sınırlarını aşarak dünyada yankı buldu. Sergi, ziyaretçileri; Komşum Totoro (1988), Küçük Cadı Kiki (1989) ve Ruhların Kaçısı (2001) gibi kült filmler dahil olmak üzere ikonik karakterlerle buluşturuyor. Eserleri, Japon sanatçılardan oluşan bir ekip tarafından yerinde hazırlanmış 16 büyük ölçekli, sürükleyici birer set niteliğinde. Bu setler, 11 Studio Ghibli filminden unutulmaz sahneleri tasvir ediyor ve her biri stüdyonun işçiliği ve anlatım derinliğiyle aynı özende hazırlanmış.

Zorlu sahnelerin titizlikle inşa edilmiş heykelleri

ArtScience Museum ziyaretçilerini ilk selamlayacak eser, müzenin zambak göletinin içine dramatik bir şekilde yerleştirilmiş olan dev bir Küçük Deniz Kızı Ponyo (2008) heykeli. Yürüyen Şato (2004), Gökteki Kale (1986) ve Komşum Totoro (1988) sahnelerini tasvir eden heykeller de alt kat galerilerinde sergileniyor. Üst kat galerilerinde ise Rüzgarlı Vadi (1984), Kırmızı Kanatlar (1992), Pom Poko (1994), Prenses Mononoke (1997), Küçük Cadı Kiki (1989), Ruhların Kaçışı (2001) ve Çocuk ve Balıkçıl (2023)  filmlerden orijinal heykeller ve setler sergileniyor.

Sergi, hayranlara en sevdikleri sahnelere adım atmaları ve Studio Ghibli’nin baş döndürücü maceralarına ve büyüleyici dünyalarına taşınmaları için çok sayıda fırsat sunuyor. Ziyaretçiler Prenses Mononoke’nin yemyeşil ormanında dolaşmaya, Howl’un şatosunu keşfetmeye, çimenli bir tünelden geçerek Totoro’nun mağarasına gitmeye, Kiki ve kedisi Jiji’nin çalıştığı Gütiokipänjä fırınının müşterisi olmaya, No – Face ile bir trene atlamaya, Totoro ile yağmurda. beklemeye davet ediliyor.

4 Ekim’de açılan The World od Studio Ghibli sergisi, 2 Şubat 2025’e kadar devam edecek.

Studio Ghibli’den Elle Çizilmiş Animasyon Reklam Filmi

Studio Ghibli Mekanları Gerçek Olsaydı

Görsel: The World od Studio Ghibli