Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Punch BBDO’dan Taraftara Transfer Müjdesi

Punch BBDO’dan Taraftara Transfer Müjdesi

Punch BBDO, yeni CCO (Chief Creative Officer) olarak göreve başlayan Arkın Kahyaoğlu’nun ekibe dahil oluşunu mizahi klişelerle dolu bir filmle duyurdu.

Türkiye’nin en başarılı kreatif ajanslarından Punch BBDO, yeni CCO’su (Chief Creative Officer) Arkın Kahyaoğlu’nun ekibe dahil oluşunu kendisinden beklenecek bir yaratıcılıkla duyurdu. Sosyal medya kanallarından yayınladığı film, 90’lı yıllarda Türkiye’de hiç olmadığı kadar popülerleşen yabancı futbolcu transferlerine ve bu haberlerin yarattığı sansasyona eğlenceli göndermeler yapıyor

Mizansen gereği havalimanından karşılanan ‘bomba transfer’ Arkın Kahyaoğlu’nun henüz ilk anda Punch BBDO ‘renklerine bağlandığını’ sembolize eden flama ve atkı ile sarmalandığını görüyoruz. Devamında flaşlara ve hayranlarının yoğun ilgisine maruz kalan Kahyaoğlu’nun, Türkiye’yi ve Türk insanını hiç tanımayan ve bu ilgiye anlam veremeyen yabancı futbolcu rolünü başarıyla kotardığı film, birçok transfer klişesine daha ev sahipliği yapıyor. Başka ile birlikte gidilen abartılı yemekler, tekne turunda dizilen İstanbul Boğazı övgüleri ve gerçek transfer ritüellerindeki tesislerde top sektirme şovuna karşılık gelen sunum sahnesi izleyenleri ve bu klişelere hakim olanları epey güldürüyor. Packshot’ında bizi bir futbol gazetesi küpürüne ışınlanlayan filmi 90’lı yıllarında futbolcu transferi haberlerinde sıkça gördüğümüz, oyuncunun kulüple kurduğu duygusal bağı parlatan  ‘Boş senede imza attı’ spotuyla bitiyor.

Daha önce TBWA İstanbul ve VML gibi ajanslarda yürüttüğü kreatif liderliğiyle olduğu kadar oyunculuğuyla da dikkat çeken Arkın Kahyaoğlu’nun başrolünde olduğu filmin künyesi ise şu şekilde:

Prodüksiyon Şirketi: Hokus

Yönetmen : Alp Ürgüplü

Yapımcı: Eyüp Kırbaş-Ferit Katipoglu

Müzik: Erman Seven – Jingle Jackson

Dop :Ahmet Polat

Yapım Amiri :Ömer Aktaş

Mekan Sorumlusu: Halil İbrahim Dabil

Yapım Asistanı: Deniz Demir

Edit/Post Prodüksiyon: Burak Alper Bal

Kamera Asistanı :Berkant Günay

 

Görsel: Instagram