Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike ve Nigo İşbirliği ile Özel Air Force III Koleksiyonu

Nike ve Nigo İşbirliği ile Özel Air Force III Koleksiyonu

Nike ve Nigo arasındaki ilk işbirliği olan proje ile Air Force III için iki yeni model ve özel giyim koleksiyonu 27 Eylül'de Japonya'da satışa çıkıyor.

Moda ve tasarım dünyasının ikonik isimlerinden Nigo’yu daha önce büyük ihtimalle duymuşsunuzdur. Eğer emin değilseniz, girişimleri veya müzik projeleri çağrışım yapabilir. 1993’te kamuflaj görüntüleri, yüz dahil kapanan fermuarlı kapüşonluları ile bilinen A Bathing Ape (Bape) markasını kurdu. Aynı zamanda DJ ve yapımcı olan Nigo, 2005’te kurulan Teriyaki Boyz’un kurucu üyeleri arasında yer alıyor. The Fast and the Furious: Tokyo Drift‘in unutulmaz müziklerini yapan grup, Teriyaki Boyz. Ve aynı zamanda Pharrell ile de uzun bir dostluğu bulunuyor. Daha önce Billionaire Boys Club‘da birlikte çalışan ikili şu anda da Human Made‘de kurucu (Nigo) ve danışman (Pharrell) olarak yer alıyorlar.

Şu anda Kenzo’nun sanat yönetmenliğini de yapan Nigo ve Nike işbirliğinin ilk çıktılarını 23 Eylül’de duyurdu. Nike x NIGO Air Force III için hazırlanan iki model ve giyim koleksiyonu ile 27 Eylül’de Japonya’da, 4 Ekim’de de “I Know Nigo 2” albümünün promosyonu kapsamındaki New York’taki pop-up mağazada satışa sunulacak.

Nigo’nun sokak giyimi ve sneaker kültüründeki etkisini kutlayan koleksiyonu Nike, on yıllardır uygun ortamı bekleyen bir işbirliğinin başlangıcı olduğunu belirtiyor. Nike x NIGO Air Force III modelleri ilk olarak Paris Moda Haftasında görülmüştü. Nigo ise geçtiğimiz bir yıldır bu işbirliğinin sinyallerini veriyordu.

Bu işbirliğini sneaker ve sokak modası kültürü açısından önemli kılan ise 2023’te Nike, Bape’i sneaker tasarımlarının kopyalandığı iddiasıyla dava açmıştı. Nisan ayında müzakere sağlanan davanın ardından Nike ve Nigo’nun bu ölçekteki bir işbirliğini hayata geçirmesi kayda değer. Gelecek yıllarda da birlikte çalışmaya devam edeceklerinin sinyalini verirken bunun sokak modası kültüründeki etkilerini de göreceğiz.

 

Görsel: humanmade.jp, @humanmade