Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bankacılık Sektörü Mart 2013 Dijital Raporu

Bankacılık Sektörü Mart 2013 Dijital Raporu

Hesaplabakalim.com'un bankacılık sektörünün dijital platformlardaki performansını ölçtüğü raporu yine ilk olarak Bigumigu'da.

Hesaplabakalim.com’un her ay yayımladığı, bankaların dijital dünyadaki kendi performanslarını ve rakiplerin durumunu karşılaştırmalı olarak görebilmelerini sağlayan Dijital Bankacılık Ligi Mart 2013 sayısı hazır ve yine ilk olarak Bigumigu’dan yayınlanıyor. Bankaların sosyal medyadaki Facebook beğeni ve konuşulma sayısı, Twitter takipçi sayısı, Twitter Klout puanları, web sitelerinin Alexa sıralaması, Apple Store’dan en çok indirilen bankacılık uygulamaları, bankacılık ve finans sektörüyle ilgili yükselen arama trendlerini bu raporda bulmak mümkün.

Mart ayı itibariyle Türkiye’deki bankaların toplam Facebook hayran sayısı 6,764,288 kişi oldu. İlk 3’te sırasıyla Garanti Bankası, Akbank ve TEB bulunuyor. Bu ay hayran sayısı bakımından en çok büyüyen banka %93,99’lik büyüme ile Yapı Kredi Play olurken, sırasıyla Yapı Kredi World (%54.82) ve Yapı Kredi (%36.19) takip etti.

Türkiye’deki bankalar hakkında Facebook’ta toplam 287,020 kez konuşuldu. İlk 3’te sırasıyla TEB, Yapı Kredi ve Akbank bulunuyor. Mart ayında Facebook’ta konuşulma oranı en çok artan banka %9246,88’lik büyüme ile Abank olurken, sırasıyla Akbank (%474.18) ve Denizbank (%368.34) Abank’ı takip etti.

Türkiye’deki bankaların toplam Twitter takipçi sayısı 242,261 kişi oldu.İlk 3’te Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi bulunuyor. Mart ayında Twitter takipçi oranı en çok artan banka %71.01’luk büyüme ile Paraf Card olurken, sırasıyla Vakıf Bank (%23.33) ve Kuveyt Türk (%19.18) Paraf Card’ı takip etti.

Mart ayının Twitter Klout puanı en yüksek bankaları; Akbank ve Garanti Bankası oldu. Türkiye İş Bankası ise 55 puanla bu bankaları takip ediyor. Mart ayında Twitter Klout puanı oranı en çok artan banka 7 puanlık bir artışla ParafCard oldu. Türkiye’deki bankaların 2013 Mart ayı Alexa web site sıralamasında ilk 100’de 3 tane banka var.

Türkiye finans sektörü müşterileri son bir ay içerisinde en çok kredi ve altın fiyatlarıyla ile ilgilenmektedir. Konut kredisine olan yüksek ilgi devam etmekle birlikte geleneksel tasarruf yöntemlerinden biri olan çeyrek altın son bir ay içerisinde de tercih edilen bir yatırım aracıdır.