Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Erişilebilirlik Filmi “The Greatest”, Emmy Ödülü Kazandı

Apple’ın Erişilebilirlik Filmi “The Greatest”, Emmy Ödülü Kazandı

Apple’ın erişilebilirlik özelliklerini anlattığı reklam filmi "The Greatest", Emmy ödülü kazandı.

Oyuncuların ve yazarların grevi nedeniyle dört ay ertelenen 2023 Emmy ödül töreni 2024’te gerçekleştirildi ve Apple’ın The Greatest’ı En İyi Reklam dalında 2023 Emmy ödülünü kazandı. Uluslararası Engelliler Günü dolayısıyla yaratılan kampanya, Apple’ın Londra’daki şirket içi yaratıcı ekibi tarafından hayata geçirilmiş. Kampanya iPhone, iPad ve diğer cihazlardaki erişilebilirlik özelliklerine dikkat çekiyor. Gerçek engelli bireylerin rol aldığı filmde, günlük aktiviteleri kolaylaştırmak için Apple’ın erişilebilirlik özelliklerinin nasıl kullanıldığı gösteriliyor.

Apple: “Erişilebilirliğin bir insan hakkı olduğuna inanıyoruz.”

Filmde Siri, VoiceOver, Assistive Touch, Kapı Algılama, Büyüteç, Ses Tanıma ve diğer erişilebilirlik araçlarının; engelli bireylerin eli, kolu, kulakları ve gözleri olduğuna tanık oluyoruz. Cihazlar, engelli bireylerin rutinlerine adeta kusursuz bir şekilde entegre oluyor. Bu yürek ısıtan video aslında bizlere teknolojinin gerçek bir anlam taşıdığı alanları hatırlatıyor; erişilebilirlik ve sağlık. Teknolojiyi geliştirmeye yönelik tüm kaynaklar keşke bu alanlarda fayda sağlamak için kullanılsa.

“Apple olarak erişilebilirliğin bir insan hakkı olduğuna inanıyoruz. Kapı Algılama, Ses Tanıma, Ses Kontrolü ve daha fazlası gibi yenilikçi özellikler, cihazlarınızı en iyi şekilde kullanmanıza olanak sağlamak üzere tasarlanmıştır.”

The Greatest; Apple TV+’ın Timothée Chalamet’le birlikte hazırladığı “Call Me”, Dove’un “The Cost of Beauty”, The Farmer’s Dog’un “Forever” ve Squarespace’in “The Singularity”si de dahil olmak üzere Emmy için yarışan diğer prestijli adayların reklamlarına karşı galip gelerek büyük bir zafer kazandı. Haziran ayında Cannes Lions’da Entertainment Lion for Music Grand Prix’sini kazanan The Greatest, Emmy ödülüyle başarısını pekiştirmiş oldu. Çalışma aynı zamanda Titanyum Aslan için de kısa listeye alınmıştı.

Görsel: Apple