Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
James Shedden’ın Kübik GIF’leri

James Shedden’ın Kübik GIF’leri

James Shedden, geometrik yaklaşımıyla ve tasvir ettiği gerçeküstü sahnelerle farkını ortaya koyduğu özgün GIF'ler üretiyor.

James Shedden, sosyal medyada GIF çalışmalarıyla tanınan bir sanatçı. Blender, Photoshop, After Effects ve EbSynth gibi araçları kullanarak benzersiz 2B ve 3B karışımı hareketli görüntüler üretiyor.

İçinde kaybolmak için küçük, nostaljik dünyalar

GIF’lerinde insanları, hayvanları, nesneleri ve manzaraları kübik bir yaklaşımla halinde tasvir ediyor. Sanki her şey ahşaptan yapılmış köşeli varlıklardan oluşuyor. Öyle ki bir kaplanın gölde su içmesiyle oluşan desenler bile köşeli. Ağırlıklı olarak gece manzaraları ve gerçeküstü sahneler üretmiş. Kendisi “içinde kaybolmak için küçük, nostaljik dünyalar yaratmayı seviyorum” diyerek açıklamış çalışmalarını.

Shedden “çok yönlü” sıfatını sonuna kadar hak eden bir sanatçı. Kendisini şöyle anlatıyor: “Londra’da yaşayan bir yazılım mühendisi, tasarımcı, illüstratör ve müzisyenim. Kullanıcı deneyimleri oluşturmayı, ürünlere ve ekiplere etki katmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum.”

“Üniversitede İllüstrasyon okudum ve farklı bir kariyer seçmiş olmama rağmen hala resim yapmayı seviyorum. İşimde; model yapımı, çizim, resim ve fotoğrafçılığın bir kombinasyonunu kullanıyorum.”

James Shedden’ı, Twiter’ı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.
Geometrik yaklaşımla üretilen pek çok GIF serisine daha önce de yer vermiştik. Bu çalışmalara buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Twitter